INNOSHIP intră în parteneriat cu grupul DEICHMANN pentru a eficientiza operațiunile de livrare pe mai multe piețe

12 septembrie 2023 – Innoship, parte a grupului Alsendo, liderul soluțiilor de management al livrărilor dedicat magazinelor eCommerce, a încheiat un acord cu retailerul internațional de încălțăminte DEICHMANN. Acest parteneriat strategic marchează un moment semnificativ în domeniul comerțului online și al tehnologiei.

Colaborarea are loc în urma unui proces de selecție extins, în cadrul căruia Innoship a demonstrat că deține capabilitățile tehnice și expertiza necesare. Inițiativa DEICHMANN a fost determinată de nevoia de a îmbunătăți experiența de cumpărare și de a permite integrarea mai rapidă a companiilor de curierat noi eficientizând  astfel procesele de livrare, ca parte a programului de transformare digitală a businessului online și omnichannel.

Decizia de a încheia un parteneriat cu Innoship s-a bazat pe inovație, agilitate  și pe înțelegerea demonstrată a nevoilor noastre”, spune Sven Senkbeil, Product Owner Fulfillment Solution, în cadrul DEICHMANN. “Căutam un partener strategic capabil să ne ofere soluții avansate de management al livrărilor, o implementare facilă a platformei și o abordare centrată pe cumpărător. Colaborarea și dedicarea pentru inovare demonstrate de echipa Innoship se aliniază perfect cu viziunea noastră.”

Parteneriatul strategic vizează mai multe obiective cheie, printre care:

Deschiderea rapidă a operațiunilor în noi geografii – Pe măsură ce industria logistică evoluează cu o nevoie sporită de flexibilitate, DEICHMANN își propune să integreze soluții de livrare noi cât mai rapid. Tehnologia Innoship asigură un proces de integrare rapid și stabil de curieri noi permițând astfel companiei DEICHMANN să rămână agilă pe o piață competitivă.

Experiență îmbunătățită pentru cumpărători – Noua platformă e-commerce le permite clienților să aleagă dintr-o gamă largă de curieri, de puncte de ridicare (și expediere) de colete și lockere ca opțiuni de livrare preferate. Clienții au posibilitatea de a-și urmări într-o formă unificată și în timp real coletele, pe tot parcursul transportului, asigurând o experiență de cumpărare îmbunătățită.

Eficiență și stabilitate – Platforma integrează API-urile curierilor și eficientizează generarea etichetelor și a documentelor de expediere. Acest lucru are ca rezultat un proces de expediere mai eficient și operațiuni mai stabile.

Reducerea costurilor – În plus, platforma reduce costurile de expediere, în beneficiul clientului final.

“Sunt încântat să împărtășesc vestea că DEICHMANN se alătură familiei de clienți Innoship. Suntem mândri să fim unul dintre partenerii strategici ai programului de transformare digitală a magazinului online și omnichannel“, spune, la rândul său, Dan Ungureanu, Co-Fondator & Business Development Manager, Innoship. “Alături de DEICHMANN, modelăm un viitor digital innovator pentru a transforma operațiunile de livrare pe mai multe piețe în beneficiul cumpărătorului.”

Platforma Innoship ajută magazinele online să-şi să crească  performanţa de livrare cu până la 15%, printr-o alocare dinamică. Algoritmii avansaţi ai platformei analizează performanţa diferitelor firme de curierat dintr-o anumită zonă geografică şi selectează automat curierul potrivit pentru fiecare livrare, pe baza criteriilor retailerului. Având toate informaţiile într-un dashboard, comercianţii pot să analizeze performanţa curierilor şi să ia decizii informate. În plus, API-ul  integrează o rețea de peste 100 de curieri din Europa, precum și peste 150.000 de lockere și puncte de ridicare și expediere de colete (PUDO – Pick Up Drop Off).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>