Gral Medical a obtinut crestere cu 2 cifre la 8 luni si investeste in energia verde pentru noile spitale

Compania Gral Medical a reusit sa depaseasca previziunile bugetare si sa inregistreze o crestere a cifrei de afaceri cu 22% in primele 8 luni din 2023 fata de perioada similiara a anului anterior. Compania a obtinut venituri de 39 milioane Euro in primele 8 luni, iar trendul de crestere din ultimele luni ofera premizele pentru realizarea unei cifre de afaceri de 60 milioane de Euro, depasind astfel previziunile bugetare cu aproximativ 15%.

Compania a inregistrat o crestere organica a veniturilor atat pe zona de paraclinic (analize de laborator si ambulatoriu) cat si pe serviciile de spitalizare (spitalizare de zi si interventii chirurgicale). Cele mai importante cresteri au fost inregistrate pe segmentul retail 24%, iar reteaua de centre si spitale oncologice OncoFort au reusit sa obtina o crestere a veniturilor cu 31%. O crestere mai ponderata de aproximativ 10% a fost inregistrata de serviciile de policlinica si cele de laborator.

Avand in vedere ca anul 2023 este un an investitional, proiectele de dezvoltare din anii anteriori au reusit sa ajunga la maturitate, iar pentru prima data atat centrele din capitala cat si cele din provincie au inregistrat profit conform tintelor bugetate.

Compania a initiat un amblu proiect de investitii pentru deschiderea de spitale, urmand un concept cu totul nou, pornind de la aparatura, circuitul pacientului si dotarea spitalelor cu surse de energie regenerabila. Proiectul de investitie a spitalului oncologic din Ploiesti a ajuns la un grad de realizare de peste 50%, este singurul spital din Romania care va utiliza energia geotermala concomitant cu un sistem de panouri fotovoltaice. Gral Medical si-a propus sa investeasca in energia verde atat pentru spitalele noi deschise cat si pentru cele existente, acolo unde este posibil.

Compania si-a stabilit un buget de investitii de aproximativ 13 milioane de Euro pentru construirea a 2 spitale oncologice de tip greengield, iar concomitent sa isi mareasca reteaua de clinici in provincie. Cea mai noua investitie este clinica din orasul Pitesti, ce se va deschide la inceputul trimestrului 4 din 2023, ea va oferi servicii de consultatii si investigatii de specialitate pentru aproximativ 17 specialitati medicale dotate cu aparatura de top. Odata cu deschiderea clinicii din Pitesti, pacientii din judetul Arges vor putea efectua rapid toate serviciile de ambulatoriu si paraclinic, acoperind totodata si cererea venita din partea pacientilor din cadrul spitalului OncoFort Pitesti. In clinica Gral din Pitesti vor oferi consultatii si investigatii medici cu prestigiu din Arges dar si din capitala.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din Romania, iar ȋn prezent este lider pe segmentul oncologic si al analizelor de laborator din capitala. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral sunt: Gral Medical ṣi Medical Center Gral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>