Vinuri bune pentru gusturi fine!

Vinurile rosii sunt intotdeauna binevenite pe mesele romanilor, mai ales in perioadele de sarbatori, cand mesele imbelsugate de produse traditionale se contopesc de minune cu un pahar de vin rosu. Crama Girboiu ofera o gama vasta de vinuri rosii de cea mai buna calitate, precum Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra sau Merlot.Screenshot 2020-12-10 101817

Toate aceste game de vinuri rosii au caracteristici si proprietati proprii, care pot fi servite de-a lungul anului cu diferite preparate sau servite simple. Vinul rosu este o bautura care trebuie bauta urmand anumite regului pentru a beneficia la maxim de aromele si proprietatile vinului rosu:

Consumul de vin inseamna mai mult decat consumul unei bauturi. Este o experienta intreaga. Desi exista mii de tipuri diferite de vinuri, exista cateva elemente cheie pe care sa le includeti in experienta vinului, care va face mult mai placuta experienta de a consuma vinul. Daca aflati despre diferitele componente ale vinului – cum ar fi corpul, finisajul si intensitatea aromei – veti putea gasi vinul perfect pentru voi si ocazia pentru care pregatiti sticla de vin.

Obtineti o recomandare. Daca sunteti un bautor de vin incepator, mergeti la un magazin specializat in vin pentru a cere ajutor in alegerea vinului potrivit pentru dvs. Daca nu exista un magazin specializat de vin langa dvs., nu va panicati. Majoritatea magazinelor de bauturi alcoolice au o mare varietate de vin, deci nu ar trebui sa aveti nicio problema in a gasi vinul potrivit pentru voi. Explicati expertului in vin sau angajatului magazinului ce arome va plac, astfel incat sa va poata ajuta sa alegeti cel mai bun vin. Daca intentionati sa luati vin cu mancare, spuneti-le ce mancare va fi in meniu, astfel incat sa va poata ajuta sa alegeti vinul potrivit.

Alegeti un vin. Este foarte important sa stiti ce calitati cautati intr-un vin, deoarece exista numeroase tipuri de vin. Vreti un vin plin de corp sau usor? Corpul echivaleaza cu cat de “greu” se simte vinul in gura. Sau preferati un vin uscat sau dulce? In limbajul  vinului, uscatul este opusul dulcelui. Vreti un vin crocant sau moale? Un vin cu aciditate racoritoare este clar, in timp ce un vin care se simte mai fin este considerat moale.

Se toarna 1-2 ml de vin in pahar pentru a-l gusta inainte de a decide asupra unui pahar plin. Este obisnuit sa incercati cateva inghitituri de vin inainte de a va hotari asupra unui pahar. Degustarea corecta a vinului este o modalitate excelenta de a determina daca va place sau nu aroma generala a vinului. Daca va aflati intr-un restaurant sau intr-un alt loc in care exista deja sticle de vin deschise, este perfect potrivit sa cereti sa le gustati. In definitv, ne dorim doar sa aveti vinul pe care doriti sa-l beti.

Experimenteaza aroma. Rotiti vinul in pahar pentru a-l expune la o suprafata mai mare. Acest lucru mareste contactul vinului cu aerul si intensifica aroma acestuia. Rotiti-va vinul tinand paharul de baza sau de picior. Mirositi vinul in timp ce il invartiti pentru a prinde aromele. Aromele comune includ diferite fructe, condimente, ierburi si flori.

Asigurati-va ca mirositi vinul de mai multe ori, invartindu-va inainte de fiecare miros. Un vin complex va oferi parfumuri multiple, iar preluarea fiecarui parfum va intensifica aroma vinului. Gustul general al unui vin este o combinatie de mirosuri si arome, deci este important sa nu treceti peste etapa mirositoare.

Gustati vinul. Gustati vinul cu inghitituri mici. Rulati vinul prin papilele gustative, sugerandu-l usor in jurul gurii. Tineti vinul in gura timp de 5-10 secunde inainte de a inghiti pentru a absorbi cu adevarat aroma. Dupa inghitire, observati gustul final sau terminati. Vinurile de inalta calitate tind sa aiba un finisaj mai definit. Un finisaj bun va ramane pe palat destul de mult timp.

Sorbiti-va vinul. Vinul este cel mai bun atunci cand este sorbit si savurat, spre deosebire de a fi inghitit. Luati o inghititura de vin de dimensiuni mici si mijlocii si tineti vinul in centrul limbii inainte de a inghiti. Acest lucru va va permite sa gustati aromele complexe ale vinului. Vinul rosu este de obicei bogat in aroma si este mult mai bun atunci cand este sorbit si savurat. Poate fi servit cu cina sau cu un desert sau poate fi consumat singur. Beti vinul incet, astfel incat sa ii puteti aprecia cu adevarat aroma. Rotiti-va vinul inainte de a lua fiecare inghititura, acest lucru va permite vinului sa se oxideze si mai mult. Vinul alb poate fi consumat singur, dar se potriveste si cu o varietate de mese si deserturi. Vinurile albe tind sa fie mai racoritoare decat rosii, deci echilibreaza frumos aromele bogate. Luati o inghititura mica de vin odata si lasati aroma vinului sa se aseze pe papilele gustative inainte de a inghiti.

Consumul de vin este o arta, iar cei care prefera vinul de calitate sunt invitati sa incerce gama de vin rosu de la Girboiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>