post

Cum sa ai grija de tenul tau in sezonul rece

Pentru majoritatea persoanelor sezonul rece nu aduce doar obraji rumeni, ci si o piele mai uscata pe fata, maini sau picioare. Pentru unele persoane, senzatia de uscat a pielii devine mai mult decat un disconfort.

Cum ne ingrijim tenul in sezonul rece?

As spune ca la fel de bine ca in orice alt anotimp, doar ca ne adaptam rutina in functie de reactia tenului la socurile termice. Avem capacitatea de a ne adapta, organismul uman e minunat, dar cu toate astea, pe ten mai raman unele semne. Daca tenul se inroseste, folosim produse cosmetice antiroseata. Daca tenul se ingrasa excesiv, venim cu hidratare puternica. Iar daca tenul se usuca crestem gradul de protectie a acestuia.

Ai grija de pielea ta hidratand-o

Produsele hidratante pentru anotimpurile calde sunt foarte usor de gasit si de ales. Insa, in sezonul rece trebuie sa fi putin mai atent la ceea ce contin produsele cu care vrei sa iti hranesti pielea. Cauta produse care sa contina ulei in loc de apa, deoarece acesta ofera un strat protector impotriva frigului si mentine pielea hidratata pentru mai mult timp. Cele mai protectoare si mai hidratante uleiuri pentru piele in sezonul rece sunt: uleiul de avocado, de migdale, de primula sau uleiul mineral.

Ai grija de pielea ta folosind crema UV

Crema cu protectie UV nu este o crema pe care trebuie sa o uitam in dulapul cu produse cosmetice odata cu trecerea verii. Soarele de iarna in combinatie cu stralucirea zapezii are efecte nocive pentru piele. Pentru protectia acesteia, aplica crema cu protectie UV, atat pe fata cat si pe maini, daca acestea sunt expuse, cu aproximativ 30 de minute inainte de a iesi din casa.

hygiene-870763_960_720

Ai grija de pielea ta cu ajutorul unui umidificator de aer

Sistemul prin care ne incalzim atat la locul de munca cat si acasa, practic are rolul de a imprastia aer cald in spatiile in care ne desfasuram activitatile. In sezonul rece, umidificatoarele de aer sunt extrem de sanatoase pentru piele deoarece o impiedica sa se usuce atat de repede. Achizitioneaza-ti un umidificator de aer pentru a-ti ajuta pielea sa treaca mai usor peste socurile termice la care este supusa in sezonul rece.

Evita sa iti exfoliezi tenul

Daca in aceasta perioada, pielea fetei tale este foarte uscata si incerci sa o hidratezi cat de bine stii tu, evita sa folosesti exfoliant, masca sau apa tonica pe baza de alcool. Toate aceste produse pot sa iti rapeasca uleiurile esentiale secretate in mod natural in piele si sa iti usuce pielea intr-un mod exagerat. In locul acestora, poti sa folosesti un lapte demachiant si in acelasi timp hidratant, apa tonica fara alcool sau masti hidratante.

Acestea sunt doar cateva sfaturi si cateva produse cosmetice pe care este indicat sa le folosesti pe tot parcursul sezonului rece. Pe langa hidratarea de care are nevoie pielea fetei, nu uita nici de hidratarea mainilor si a picioarelor, de hidratarea buzelor si nu in ultimul rand de hidratarea corespunzatoare a intregului corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>