Solutiile ATEN pentru domeniul apararii contribuie la imbunatatirea securitatii nationale

Bucuresti, 22.03.2022 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, recomanda echiparea centrelor de control din domeniul militar cu solutii KVM over IP, pentru un nivel crescut de securitate si protectie in fata noilor provocari.

La ora actuala, apararea unui stat nu se mai rezuma la apararea granitelor sale, ci, din ce in ce mai des, la apararea infrastructurii informatice. Este acel element nevazut, pe care multi nici macar nu il constientizeaza, insa este acolo si joaca un rol din ce in ce mai important: apararea impotriva atacurilor cibernetice. Asa se face ca, agentiile de aparare ale unui stat tind sa lucreze mult mai des cu centre de control si retele de servere pe langa tehnica de razboi in forma clasica. Un astfel de centru de control trebuie sa fie cat se poate de sigur, sa asigure flexibilitate si sa ofere un nivel ridicat de calitate vizuala, permitand in acelasi timp monitorizarea si inregistrarea tuturor operatiunilor desfasurate. Mai mult decat atat, trebuie sa faciliteze accesul de la distanta, sa dispuna de redundanta, sa aiba in vedere provocarile viitorului si sa securizeze intreaga activitate.

unnamed (1)

Tinand cont de toate aceste cerinte, ATEN a proiectat un sistem compus din trei echipamente si o solutie software. La baza acestuia se afla dispozitivele KVM over IP pentru transmiterea informatiilor din seria KE. Aceasta serie dispune de modele variate, cu interfete DVI, HDMI si Display port cu rezolutii de pana la 4K60 (in codare 4:4:4) si fara pierdere de calitate la transmisie. Mai departe, transmisiunile pot fi directionate printr-un switch cu management si tehnologie PoE ES0152P, pentru a fi receptionate dintr-o camera de control, cu ajutorul echipamentelor tip KE Receiver, care au fost prevazute in prealabil cu mouse si tastatura USB, precum si cu monitor. In paralel, poate fi facilitat si accesul de la distanta, dintr-un centru de comanda, de pe dispozitive client Java sau Windows, pentru echipamentele KE ce sunt dotate si cu un al doilea port de retea (de exemplu: KE6900AiT). Pentru a putea tine evidenta operatiunilor, a fost adaugata solutia software de inregistrare video a sesiunilor – CCVSR. Aceasta asigura inregistrarea video a sesiunilor – inca de la pornirea sistemului – ceea ce permite o identificare usoara a problemelor si investigatii rapide ale eventualelor incidente.

unnamedd

Un astfel de sistem asigura operatiuni in timp real, timpul de comutare de la distanta intre diverse rezolutii video fiind mai mic de 0.3s, ceea ce face ca intreaga conexiune sa para directa. In acelasi timp, este garantata calitatea vizuala superioara, caci compresia video aplicata este una fara pierderi, ceea ce ii permite operatorului sa monitorizeze rapid serverele din dotare, prin intermediul unei interfete web intuitive. De asemenea, extinderea sistemului este la indemana si poate fi realizata prin simpla adaugare de switch-uri in retea, scalabilitatea fiind practic una nemarginita. In tot acest timp, componenta CCVSR inregistreaza video toate operatiunile intr-un format proprietar, conform cu reglementarile din domeniul militar, ceea ce garanteaza un nivel ridicat de securitate.

Cu ajutorul unui astfel de sistem ATEN, Ministerul Apararii poate accesa, monitoriza si controla de la distanta orice computer din reteaua sa. In plus, este asigurat un maximum de flexibilitate in ceea ce priveste configuratia dorita si posibilitatile de extindere in viitor. Pentru detalii despre acest sistem dedicat domeniului apararii sau alte solutii ATEN va invitam sa intrati in legatura cu specialistii nostri la: Romania@ro.aten.com

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>