Beneficiile uimitoare ale ceaiului negru asupra organismului

Cu totii am auzit despre ceaiul negru, bautura consumata la nivel mondial si cunoscuta pentru ca ar avea diverse beneficii asupra organismului. Originar din China, acest sortiment constituie in prezent baza in cultura ceaiului. Este considerat de multi o alternativa convenabila la ceaiul verde, preferat pentru ca retine cu succes prospetimea si aroma ceaiului, atunci cand este oxidat la un nivel minim posibil.
livadacuceai.ro
livadacuceai.ro

Livada cu ceai este un magazin online de specialitate, ce ofera o varietate de ceaiuri si sortimente de cafea, precum si recipiente speciale pentru servirea acestora. Disponibil pe livadacuceai.ro intr-o multitudine de combinatii de arome, ceaiul negru impresioneaza prin savoarea deosebita ce il caracterizeaza, reprezentand un deliciu pentru consumatori.

Ceaiul negru – istoric, mod de obtinere si preparare, proprietati, beneficii

Intelegerea modului de producere a ceaiului negru este necesara pentru a intelege si de ce trebuie sa se respecte cel de preparare. Avand aceeasi origine ca a ceaiului verde, adica extras din planta Camellia sinensis, diferenta o face procesul prin care trece, dar si proprietatile soiului utilizat.

Varietatile ceaiului negru si proprietatile specifice

Assam este un district din India, de unde vine de altfel si denumirea sortimentului Camellia sinensis assamica. Ii este necesar un mediu cald, subtropical, pentru a creste. Frunzele mari sunt cele ce caracterizeaza planta din care este obtinut ceaiul.

Camellia sinensis sinensis este celalalt tip de planta, uilizata in producerea de ceai alb sau verde. De provenienta din China, aceasta se dezvolta doar in mediile uscate. Toleranta ridicata pe care o prezinta la factorii de mediu vitregi este cea care face posibila cresterea sa numai in zone montane.

Diferenta dintre tipurile de ceai negru existente o fac etapele de productie. Oxidarea frunzelor este necesara. Apoi, dupa categorii, se contureaza arome variate, insa numai in functie de cat de bine se realizeaza oxidarea si apoi uscarea.

Numerosi factori influenteaza aroma sa, implicate fiind aspecte precum modul de cultivare, regiunea, soiul etc. Dominant este gustul intens al ceaiului negru, care poate transmite o multime de note finale, incepand de la cele de fructe, miere sau caramel si pana la cele ale citricelor, nucilor sau ale anumitor condimente.

Daca ar fi sa se realizeze un top al continutului de cafeina din bauturi, cafeaua ar fi castigatoare. Aceasta este urmata insa de ceaiul negru, incluzand o cantitate mai ridicata sau mai scazuta dupa modul de procesare a frunzelor. Poate fi vorba despre un continut de la 14 la 61 mg pentru o porție.

Pe livadacuceai.ro se gaseste o varietate de sortimente – o paleta de optiuni pentru rasfat: ceai negru cu coacaze, caise, Hawaiian apricot si altele. Foarte important de avut in vedere este ca oricare dintre acestea necesita depozitare corespunzatoare, departe de lumina si caldura directa, dar si de umezeala. Ambalarea corespunzatoare este necesara pentru a nu imprumuta din aromele cafelei sau a condimentelor.

In ceea ce priveste prepararea, este necesara o temperatura a apei de cel mult 99 grade – fierberea ar pierde oxigenul, ceea ce ar conduce la eliberarea substantelor continute de frunze. Timpul de infuzare nu trebuie sa depaseasca 2 – 3 minute pentru ca exista riscul de a da un gust amarui ceaiului.

Cei pasionati de ceai, care sunt deschisi spre nou, pot combina ceaiul negru cu o cantitate mica de lapte, pentru a-i imblanzi aroma. Pe livadacuceai.ro se gaseste ceai negru in variante multiple, pentru toti iubitorii acestei bauturi deosebite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>