post

Samsung lansează conceptul “Age of Experience” în cadrul CES 2020

Samsung a prezentat tehnologiile și experiențele ce au consumatorul în prim plan – un robot personal, casa din viitor care are la bază inteligența artificială, orașul inteligent bazat pe IoT și 5G

București, România – 8 ianuarie 2020 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat în deschiderea CES 2020 noul concept pentru viitor – ”Age of Experience”. Președintele și CEO-ul Samsung Consumer Electronics H.S. Kim a prezentat inovațiile la care a lucrat compania și care vor domina deceniul viitor – acestea combină tehnologii hardware și software care oferă experiențe personalizate, pentru o viață mult mai ușoară și mai interconectată.

”Era experienței” va transforma felul în care ne raportăm la noi înșine și la familiile noastre, felul în care ne organizăm și decorăm casele în așa fel încât nevoile noastre să fie satisfăcute, felul în care construim în mod responsabil pentru a avea orașe mai inteligente și mai sustenabile. Prin prezentarea ultimelor sale progrese în robotica inteligentă, AI, 5G și edge computing, Samsung ne arată cum va arăta viitorul nu foarte îndepărtat, în care aceste tehnologii vor lucra împreună pentru a oferi consumatorilor experiențe mai bogate.

În era experienței trebuie să regândim spațiul în care trăim în așa fel încât să corespundă cu stilul nostru de viață în continuă evoluție. Ceea ce face unică abordarea Samsung este faptul că ne ghidăm după o filozofie foarte clară, care are în centru inovația gândită pentru oameni. Ceea ce dezvoltăm și creăm este pentru a rezolva probleme, pentru a oferi oamenilor o viață mai bună”, a declarat H.S. Kim, președinte și CEO Samsung Consumer Electronics.

Tehnologia care vine în sprijinul nevoilor consumatorilor

La baza viziunii Samsung centrate pe consumatori stă îngrijirea personalizată, capabilă să le asigure acestora starea de bine generală prin satisfacerea nevoilor lor specifice. În timpul prezentării ținute la deschiderea CES, H.S. Kim a dezvăluit viziunea Samsung despre roboți și i-a numit „parteneri de încredere”, prezentându-l apoi pe Ballie, un mic robot, care înțelege, oferă sprijin și reacționează la nevoile domestice ale utilizatorilor.

Sebastian Seung, vicepreședinte executiv și Chief Research Scientist, Samsung Electronics a explicat în detaliu ce poate să facă Ballie, a vorbit despre capacitățile sale AI On-Device, cum poate să fie un asistent de fitness de încredere și o interfață mobilă care caută în timp real soluții pentru nevoile utilizatorilor. În același timp, se asigură că îndeplinește toate regulile de protecție și confidențialitate a datelor.

Credem că inteligența artificială este viitorul în ceea ce privește îngrijirea personală, iar device-urile bazate pe inteligența artificială On-Device sunt esențiale pentru experiențe cu adevărat personalizate. Acestea se asigură că utilizatorul are mereu control asupra informațiilor și că îi este respectată confidențialitatea datelor inclusiv în timpul acțiunilor personalizate de care se bucură.”

Samsung a prezentat și soluții avansate și personalizate în domeniul sănătății. De exemplu, compania a colaborat cu Kaiser Permanente pentru a dezvolta o soluție de reabilitare cardiacă virtuală care poate fi folosită la domiciuliu, prin conectarea unui smartwatch Samsung cu un smartphone prin Bluetooth.

Aplicația HeartWise trimite notificări pacientului și îi aduce aminte când e timpul să își facă exercițiile, colectează date despre activitate acestuia și afișează permanent ritmul cardiac în timpul antrenamentelor.

Aceste date sunt încărcate pe smartphone astfel încât personalul medical responsabil sau kinetoterapeuții să poată urmări progresul pacientului și să ia măsuri în consecință.

Programul le permite utilizatorilor să își țină sub supraveghere probleme cardiace în confortul propriei case, fără a fi nevoiți să meargă des la spital. Rezultatele pozitive ale programului de reabilitare cardiacă au fost publicate anul trecut în New England Journal of Medicine (NEJM) Catalyst. Samsung va continua să dezvolte soluții de asistență medicală, care să răspundă nevoilor câtor mai mulți oameni.

O casă dedicată consumatorilor

Samsung a oferit, de asemenea, o imagine a ceea ce va fi casa viitorului. Federico Casalegno, Chief Design Innovation Officer în cadrul Samsung Design Innovation Center, spune că noua casă din viitor va oferi experiențe unice și imersive datorită celor mai recente inovații din industrie, precum inteligența artificială, senzori și analiza datelor: „Precum un organism viu, casa inteligentă va fi un spațiu extrem de personal și va oferi experiențe gândite pentru fiecare dintre noi, în funcție de nevoile noastre specifice.”

Dr. Casalegno a subliniat modul în care granițele dintre lumea fizică și cea digitală se estompează din ce ce în ce mai mult, transformând spațiile de locuit în spații rezervate experiențelor personalizate, precum o galerie de artă sau un studio de yoga. Această suprapunere a celor două lumi va transforma felul în care ne raportăm la propria casă în următoarea decadă, crede Dr. Casalegno.

El a făcut prima demonstrație interactivă care implică tehnologia GEMS (Gait Enhancing & Motivating System) de la Samsung. Demonstrația a arătat cum consumatorii pot folosi ochelari AR pentru a avea un antrenor personal virtual care să îi ghideze în timpul antrenamentelor, să îi ghideze când urcă un munte sau când înoată sub apă, toate acestea în confortul propriei case, în timp ce GEMS agregă și analizează rezultatele și oferă utilizatorilor recomandări personalizate pentru acțiunile viitoare.

Samsung a arătat de asemenea cum o cameră poate fi transformată cu un ecran ca MicroLED, care combină software, AI, IoT și hardware. „Un ecran nu este un produs – este fereastra voastră către lume, care vă permite să luați legătură instant cu prietenii și cei apropiați și să simțiti că ar fi în aceeași cameră cu voi. Prin intermediul ecranului, oamenii pot vedea și experimenta aproape orice, chiar și lumi care le sunt necunoscute””, a declarat Dr. Casalegno.

Samsung a discutat, de asemenea, despre evoluția gastronomiei moderne, în contextul în care electrocasnicele din bucătărie devin parteneri de gătit – bucătar personal, nutriționist și asistent la cumpărături, toate într-un singur device. Tehnologia inovatoare oferă astăzi experiențe culinare extraordinare pentru consumatori – sugestii de rețete, plan de alimentație personalizat în funcție de obiceiurile alimentare ale utilizatorului, precum și asistență la cumpărături, livrare și suport la sesiunile de gătit. De asemenea, compania a prezentat și soluții de creștere a plantelor de grădină în interior/acasă, precum și Bot Chef, un robot asistent care ajută utilizatorii să gătească mai rapid și mai eficient.

O viață urbană mai sigură și sustenabilă în orașe inteligente

Aducând în discuție urbanizarea la nivel global, Samsung și-a prezentat viziunea în ceea ce privește orașele inteligente, în care sistemele inteligente activate de device-uri inteligente, platforme și date, vor face viața în oraș mult mai sigură și mai ușoară. Emily Becher, vicepreședinte senior și Head of Samsung NEXT Global, declară: „Avem instrumentele și cunoștințele necesare pentru a crea sisteme inteligente care să facă viața în oraș mai sigură și mai eficientă – astfel încât copiii noștri și copiii lor să iubească viața în oraș, așa cum mulți dintre noi facem astăzi”. Tot ea adaugă: „Orașele inteligente care se folosesc de inteligența artificială, IoT și 5G vor transforma modul în care interacționăm cu mediul înconjurător pentru a maximiza confortul ”.

Pe măsură ce tehnologia IoT se extinde dincolo de casă la mai multe tipuri de clădiri, viziunea de bază Samsung presupune economisirea de energie, reducerea emisiilor și promovarea sustenabilității pe măsură ce populația crește. Clădirile inteligente vor face viața mai interconectată și mai convenabilă. De exemplu, locuitorii din clădirile inteligente vor putea să cheme liftul, să stingă luminile, să caute un loc de parcare cu un simplu swipe sau o comandă vocală. Aparatele inteligente instalate în clădirile inteligente vor solicita reparații și vor rezolva probleme înainte ca locuitorii să știe își dea seama de existența respectivelor probleme.

În vederea construirii unui oraș inteligent cu clădiri inteligente, Samsung a subliniat importanța colaborării deschise. Compania dorește să formeze parteneriate cu constructorii și administratorii de proprietăți precum Greystar Real Estate Partners, un dezvoltator imobiliar global cu sediul în SUA, cu care va concepe soluții inteligente pentru construcții. „În clădirile inteligente, experiența de care vor avea parte rezidenții va fi mai smart și mai eficientă, astfel încât să fie consumată mai puțină energie”, a declarat Bob Faith, președinte și CEO al Greystar. „Samsung poate să reunească toate tehnologiile, pentru că sinergia acestora este cu adevărat esențială.”

Samsung a arătat, de asemenea, cum combinația dintre tehnologia 5G, edge computing și AI va transforma transportul urban. Becher a împărtășit viziunea companiei de a fi promotorul pentru noua eră a vehiculelor, prin tehnologia 5G care permite comunicarea dintre vehicul și restul elementelor din trafic, astfel că mașinile vor fi conectate cu întreg orașul.

Becher a adăugat că orașele inteligente combinate cu tehnologia 5G vor putea oferi comunității experiențe de neimaginat acum câțiva ani. Ea a menționat: „O conexiune digitală mai rapidă și mai ușoară unul cu celălalt ne va consolida sentimentul de apartenență în cadrul comunității și va crea forme complet noi de interacțiune.”

Construind un loc mai bun pentru toți

În încheierea prezentării din cadrul CES 2020, H.S. Kim a subliniat că scopul Samsung este să folosească tehnologia pentru a crea un loc mai bun pentru noi toți. El a evidențiat trei domenii cheie de importanță majoră în viitor pentru companie: securitate și confidențialitate, tehnologie pentru mai bine și responsabilitate socială.

Kim a precizat că, în calitate de lider în industrie, angajamentul companiei față de securitatea datelor și confidențialitate rămâne o prioritate, pe măsură ce tehnologia avansează. El a afirmat că cel mai important lucru este să oferim oamenilor control asupra informațiilor lor. „Samsung nu va furniza niciodată informații confidențiale cu terțe părți fără acordul direct exprimat al utilizatorului în prealabil ”.

El a subliniat și că Samsung Knox, platforma de securitate dezvoltată de Samsung, va continua să se extindă pentru a oferi protecție pe mai multe device-uri Samsung – de la telefoane și televizoare la electrocasnice și multe altele. „Vom asigura în continuare gestionarea și transferul transparent al datelor, asigurând protecția lor cu ajutorul inteligenței artificiale on-device, edge computing și tehnologie blockchain.”

Samsung a arătat și ce înseamnă inovația pentru mai bine, cu tehnologii precum Relumino, care vine în ajutorul persoanelor cu deficiențe de vedere; IGNIS, un instrument care ajută pompierii să lucreze mai în siguranță; și GEMS care ajută persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități să se deplaseze.

Samsung a adus în discuție și un pilon cheie al viziunii sale în ceea ce privește responsabilitatea socială a companiei – conceptul „Together for Tomorrow! Enabling People”, prin anunțarea extinderii programului Samsung Innovation Campus și în 2020. Datorită succesului obținut prin numeroase programe educaționale din ultimul deceniu, Samsung Innovation Campus oferă training generațiilor tinere despre cele mai noi tehnologii AI, IoT și cloud. Programele oferite de Campus au ajuns la peste 20.000 de studenți din 13 țări de la lansarea sa în 2019, număr care va fi dublat anul acesta.

Prin educarea generațiilor viitoare, Samsung pune în aplicare filozofia potrivit căreia scopul tehnologiei este să rezolve problemele sociale și să le permită oamenilor să facă mai mult și să construiască o lume mai bună.

Pentru mai multe informații despre prezentările din cadrul CES 2020, inclusiv fotografii și videoclipuri, accesați https://www.samsung.com/ro/news/ news.samsung.com. Standul Samsung #15006 din cadrul CES se află la nivelul 1 al Sălii Centrale din Convention Center din Las Vegas și va fi deschisă începând cu 7 ianuarie, 10:00am. până pe 10 ianuarie, ora 16:00 pm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>