post

Cum sa ai un zambet ireprosabil

In zilele noastre, zambetul reprezinta cartea noastra de vizita. De aceea, ingrijirea danturii trebuie sa fie printre prioritatile noastre. Totusi, atunci cand intervin lucruri care ne depasesc, trebuie sa apelam la un specialist. Din pacate, de multe ori cauzele natural, cele de natura patologica sau evenimentele nefericite (traume, accidente) sunt aproape imposibil de prevazut si de evitat.

Atunci cand vine vorba de traume sau accidente, care ne pot afecta dantura, exista cea mai la indemana solutie: este vorba despre un implant dentar, procedura cel mai putin invaziva dintre toate – caracteristica ce o face sa fie recomandata si de catre medicii implantologi.

In trecut, pentru substituirea unui dinte sau a mai multor dinti exista doar varianta restaurarii dentare (proteze, coroane, punti dentare), insa tehnologiile avansate ale vremurilor actuale permit si alternative mult mai eficiente, prin fixarea chirurgicala de implanturi dentare.

Implantul dentar este un “surub” fabricat din titan pur. De ce titan? Deoarece acest material este biocompatibil cu tesuturile (os si gingie) din corpul uman. Rolul implantului dentar este acela de a inlocui doar radacina dintelui care s-a extras, iar pentru partea superioara (bont protetic si coroana protetica) fiind necesare etape ulterioare de realizare (care presupun implicarea laboratorului dentar si costuri adiacente).

In plus, implantul dentar previne pierderea osoasa, salveaza dintii alaturati, este stabil, reface estetica facial, reduce riscurile de inflamatii, are o durata de viata lunga, permite recapatarea increderii, permite reabilitarea la orice varsta. Daca exista sau nu interdictii, in cee ace priveste aceasta interventie, doar medicul implantolog este in masura sa spuna acest lucru, in urma unor analize amanuntite.

De regula, exista anumite afectiuni cronice ce pot pune in pericol viata celor care se supun interventiei chirurgicale de inserare a implantului dentar, iar din acest motiv este necesar sa se realizeze o serie de analize, investigatii recomandate de medic, pentru a diminua orice risc de complicatii. Interventia nu este complicata si se efectueaza sub efectul anesteziei locale sau anestezie de gradul IV.

Poti sa ai parte de un zambet ireprosabil, dar acest lucru presupune putina disciplina din partea ta si o rutina zilnica, ce trebuie urmata cu sfintenie, pentru ca de restul problemelor se vor ocupa specialistii de la Cris Smile Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>