Cu siguranță ai trecut printr-una dintre acele situații complicate în care telefonul tău mobil a fost atins sau a căzut într-un loc sau recipient cu apă. Prin urmare, este important să fiți întotdeauna pregătiți și să cunoașteți tipurile de protecție pentru telefoane rezistente la apă.
Nimănui nu-i place să treacă prin asta, deoarece în zilele noastre, telefonul mobil a devenit unul dintre instrumentele noastre principale fără de care nu putem trăi. În plus, investiția într-un dispozitiv nou poate genera adesea o cheltuială mare și inutilă.
Așadar, daca și ție îți place să mergi la plajă sau la piscină, există mai multe opțiuni de huse și protecții pentru telefoane mobile disponibile pe piață, care vă vor ajuta dispozitivul să rămână uscat și în siguranță.
Cum să-ți protejezi telefonul mobil de apă?
În primul rând, este important să știi în ce categorie se încadrează smartphone-ul tău. Există o mare întrebare care apare mereu în rândul oamenilor: este un telefon mobil impermeabil sau rezistent la apă? Este un fapt că majoritatea telefoanelor mobile vândute în Romania nu se încadrează în niciuna dintre aceste categorii.
Există telefoane mobile rezistente la apă, adică dispozitive care au certificarea oferită de producător (IP66) că telefonul se poate uda ușor fără a fi deteriorat, însă nu cu cantități abudente de apă și mai ales, nu poate fi scufundat.
Pe de altă parte, avem modele care au certificare IP67 sau IP68, adică aceste smartphone-uri sunt cu adevărat rezistente la apă. Cu toate acestea, atenție, asta nu înseamnă că nu poate fi distrus de apă.
În general, certificarea arată că dispozitivul poate fi scufundat pentru un timp limitat: de obicei 30 de minute și la o adâncime de până la 1 metru. Așadar, înainte de a intra în apă, asigură-te că porți o protecție pentru telefonul mobil și că manualul de instrucțiuni al telefonului indică exact limitele acestuia.
Dacă ai verificat și ai văzut că telefonul tău mobil este cu adevărat impermeabil și te-ai asigurat cât timp și cât de adânc poate intra în apă, poți intra cu el la adâncime. Amintiți-vă: apa de mare este și mai dăunătoare pentru dispozitivul dvs. decât apa din piscină sau râu din cauza cantității mari de sare pe care o conține, care dăunează dispozitivului.
Recomandarea generală, însă, este să nu abuzați de această caracteristică a celor mai avansate dispozitive și să veniți întotdeauna cu o protecție suplimentară a telefonului mobil, sporind siguranța telefonului dvs. lângă apă.
Există o metodă care a devenit tot mai utilizată de către deținătorii de telefoane. Acestea sunt celebrele huse de protecție, care îți permit să intri în apă cu dispozitivul fără să-l umezești. Aceasta poate fi o opțiune bună pentru protecția telefonului mobil, deoarece husa este un fel de pungă bine sigilată, care împiedică pătrunderea apei și contactul acesteia cu telefonul tău mobil.
Închideți întotdeauna capacul bine înainte de scufundare. Se dovedește că mulți oameni ajung să nu acorde atenție acestui detaliu și să lase mici goluri în încuietoarea principală, așa că telefonul mobil ajunge să se ude.
În sfârșit, răspunsul la întrebarea noastră: da, cutiile sau gențile chiar funcționează. Chiar și cele mai simple îți pot proteja telefonul mobil atunci când este scufundat. Totuși, ai grijă! Ca și în cazul oricărui produs care este comercializat la scară largă, există mărci care s-ar putea să nu garanteze atât de multă calitate pentru acest tip de protecție pentru telefonul mobil.
Pe Etuo vei găsi o varietate de protecții pentru telefonul tău cum ar fi husă xiaomi redmi 9t, huse pentru iphone, huse pentru telefoane samsung și multe altele. Sunt disponibile zeci de modele, cu designuri diferite, pentru toate tipurile de telefoane.