Inaugurarea primului hub multi fast e-charge din Europa de Est

România trece în fața Croației, Serbiei, Ungariei și Bulgariei!

1

Recent a fost înființat pentru mașinile electrice primul hub multi fast e-charge din Europa de Est sau mai bine zis, primul punct de încărcare cu 6 stații, dintre care 3 alimentează mașinile în regim rapid (1 h) iar celelalte 3, în regim obișnuit (5-6 h), România surclasează țări cu pretenții de modernitate, precum Ungaria, Croația sau Serbia.

2

Hub-ul este situat în parcarea magazinului Kaufland de pe Strada Barbu Vacărescu 120-144 din București, acesta fiind pus la dispoziția tuturor doritorilor în mod gratuit, indiferent dacă ești sau nu client Kaufland.

E charge 0019_resize

,,Misiunea noastră este să demonstrăm că nu este complicat să acționezi cu grijă fată de mediul inconjurător. Susținem proiectul din dorința de a încuraja utilizarea mașinilor electrice, ca modalitate de deplasare eco. Nu este prima noastră initiativă în acest sens[…] Credem că, prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai mulți oameni să fie eco.”, a declarat Valer Hancas, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România, pe 25 octombrie 2018, la inaugurarea de către Kaufland România în parteneriat cu Renovatio Group, a primului hub multi-fast e-charge din Europa de Est.

3

La acest eveniment au participat și pilotul Sorin Ghișoi, însoțit de francezul Marc Areny, care a realizat conversia primei mașini electrice de curse din România. Ei au făcut câteva demonstrații de măiestrie în ale condusului sportiv și au prezentat celor interesați mașina electrică special preparată pentru competiții de viteză, in aplauzele publicului.

E charge 0014_resize

Așadar, dacă te bate gândul să îngroși și tu rândurile celor 1000 de proprietari de mașini electrice din România, e bine de știut că poți primi din partea Statului 10.000 euro la achiziționarea unui automobil electric.

4.caravana

Astfel, viitorul se arată tot mai promițător, mai ales că energia folosită de aceste automobile electrice provine, în proporție de 95%, din surse regenerabile.

E charge 0006_resize

 

Y și M, AllBook-urile care îți schimbă perspectiva

imagine comunicat

25.10.2018 – Brandul Allview lansează două noi modele de AllBook-uri, Y și M, dedicate utilizatorilor aflați în permanentă mișcare.

Cu noile device-uri, biroul tău poate fi oriunde: într-o clădire modernă din centrul orașului, acasă, la cafeneaua din colțul străzii sau lângă piscina unui hotel. Oricare ar fi decorul, vei avea la îndemână instrumentul potrivit pentru a accesa informațiile de care ai nevoie.

Perfect adaptate nevoilor tale

AllBook Y te va uimi prin versalitate, design-ul flip&fold oferindu-ți posibilitatea de a îl transforma pe loc, prin rotirea la 360 de grade, în notebook, laptop sau tabletă. Ideal pentru mobilitate sporită este și AllBook M, prin dimensiunile sale compacte și greutatea de doar 1240g.

Elegante și puternice

Cu sistemul de operare Windows 10, Home Edition, vei avea la îndemână o interfață prietenoasă și intuitivă și vei putea delimita spațiul personal de cel profesional prin crearea de conturi diferite.

AllBook Y și M dispun de memorii Flash de 64GB și RAM de 4GB DDR3. Acestora li se adaugă mai multe opțiuni de memorie SSD, de 120GB sau 250GB, astfel încât vei putea stoca fără griji toate informațiile și aplicațiile de care ai nevoie.

AllBook-urile dispun de un procesor Intel Celeron Dual-Core N3350, cu frecvență nominală de 1.1GHz și frecvență burst de 2.3 GHz, oferindu-ți putere de procesare sporită.

Descoperă Allbook Y https://www.allview.ro/allbooky/  și Allbook M https://www.allview.ro/allbookm/

Studioul King a lansat Candy Crush Friends Saga, un nou joc de mobil

București, 25 octombrie 2018 – King a lansat Candy Crush Friends Saga, un nou titlu care face parte din seria Candy Crush Saga, una dintre cele mai cunoscute francize de jocuri de mobil. Candy Crush Friends Saga duce experiența de joc la un nou nivel introducând o modalitate nouă de gândire strategică pentru acțiunea din regatul dulciurilor și o lume 3D inovativă, formată din moduri noi de joc și caracteristici impresionante. King România a luat parte la realizarea acestui proiect prin asigurarea testării problemelor de programare și a experienței de utilizare.

Candy Crush Friends Saga are 380 de niveluri disponibile și pentru prima dată în istoria francizei Candy Crush, jucătorii pot să realizeze o conexiune mai profundă cu personajele lor preferate, ajutându-le să treacă peste diferite noi provocări din regatul dulciurilor, folosindu-se de puterile lor unice.

Candy Crush Saga a luat lumea prin surprindere în 2012, devenind rapid cel mai descărcat joc de pe App Store și unul dintre cele mai populare jocuri de mobil de până acum, fiind jucat de milioane de oameni din întreaga lume. Personajele jucăușe care au captivat jucători și bomboanele colorate au devenit renumite pe plan internațional.

Candy Crush Friends Saga este disponibil pe platformele iOS App Store, Google Play Store și pe dispozitivele Windows. Mai multe informații despre joc se găsesc pe site-ul oficial King.

Despre King

King este unul dintre liderii segmentului de jocuri destinate platformelor mobile. Compania are o rețea care a înregistrat 285 milioane de utilizatori activi lunar începând cu primul trimestru al anului 2018 și a dezvoltat peste 200 de jocuri care s-au bucurat de succes în întreaga lume. Aceste jocuri pot fi accesate prin intermediul site-urilor king.com și royalgames.com, Facebook și platforme mobile precum Apple App Store, Google Play Store, Microsoft Windows App Store și Amazon Appstore. King a fost achiziționat de Activision Blizzard în februarie 2016 și deține studiouri în orașe precum Stockholm, Malmö, Londra, Barcelona, ​​Berlin și Seattle, alături de birourile din San Francisco, Los Angeles, New York, Chicago, Malta, Tokyo și București.

post

Primul sistem Trimble Earthworks 3D instalat in Romania

23 octombrie 2018 – Compania Trimble, reprezentata in Romania de SITECH Romania Construction Technology, anunta instalarea cu succes a primului sistem de ghidare Trimble Earthworks din tara noastra, sistem achizitionat de compania bistriteana Dimex 2000. Pentru cresterea semnificativa a eficientei in realizarea lucrarilor contractate, compania Dimex 2000 a implementat treptat sisteme de ghidare automata Trimble, trecand de la versiunea 2D la 3D – pe excavator, greder si buldozer.

”Dorinta de a realiza o calitate superioara a lucrarilor ne-a condus in 2016 la achizitia unui sistem Trimble 2D de la SITECH. Prin utilizarea acestui sistem am constatat o crestere semnificativa a eficientei in realizarea lucrarilor si a preciziei cotelor din proiectul tehnic, astfel ne-am convins de importanta folosirii pe utilajele terasiere: excavator, greder si buldozer – a sistemelor de ghidare Trimble 3D, cu GPS si statie totala robotizata”, a declarat Daniel Scurtu, director tehnic in cadrul Dimex 2000, companie specializata in contructia de drumuri judetene, drumuri nationale si aeroporturi.

Noul sistem de ghidare automata Trimble Earthworks pentru excavatoare, este conceput pentru a lucra mai usor, realizand mai multe proiecte, intr-un timp mai scurt. Platforma de ultima generatie Earthworks foloseste un software intuitiv, ce ruleaza pe sistemul de operare Android. Atat software-ul, cat si hardware-ul inovativ ofera operatorilor, indiferent de nivelul de experienta, capacitatea de a lucra mai rapid si mai productiv decat oricand.

Ultimul sistem achizitionat este sistemul 3D – Trimble Earthworks, lansat in 2017, noi fiind primii din Romania care l-am instalat. Acest sistem ne ofera posibilitatea de a realiza excavatii in spatii restranse unde verificarea conventionala a cotelor este foarte anevoioasa si nesigura pentru muncitori. Utilizarea sistemelor de ghidare Trimble, achizitionate de la SITECH, ne ajuta sa respectam cotele din proiectul tehnic cu o precizie de pana la 20 mm, in conditiile unei productivitati maxime”, sustine Daniel Scurtu.

Software intuitiv, hardware robust

Aplicatia Trimble Earthworks ruleaza pe unitatea de control Trimble TD520, care este dotata cu ecran tactil, monitor de 25,7 centimetri si sistem de operare Android, fiind creata in colaborare cu operatorii de utilaje de constructii din intreaga lume. Cu o grafica de inalta rezolutie si meniu intuitiv, Earthworks este foarte usor de utilizat.

Fiecare operator isi poate personaliza interfata de lucru, iar varietatea modalitatilor de vizualizare faciliteaza alegerea celei mai bune perspective pentru a avea eficienta maxima. Functiile sistemului de ghidare Trimble Earhworks permit transferul datelor de la si spre birou automat, prin wireless, astfel incat operatorul are acces intotdeauna la cea mai noua versiune a proiectului. Iar, pentru si mai multa flexibilitate, Trimble Earthworks poate fi folosit pe orice tableta cu sistem de operare Android.

Mod de lucru automat pentru Excavator

Pentru prima data, Trimble Earthworks pentru Excavatoare ofera avantajele utilizarii unui sistem de ghidare 3D cu Mod de lucru Automat. Astfel, excavatoarele pot lucra semiautomat, oferind operatorilor posibilitatea de a crea mult mai facil si rapid suprafete complexe, respectand intru totul cotele din proiect. Practic, cand excavatorul este setat pe modul automat, in timp ce operatorul controleaza bratul mic, Trimble Earthworks controleaza bratul mare si cupa. Avantajul utilizarii sistemului de ghidare pe excavator este faptul ca mentine cota, elimina erorile umane si creste productivitatea. Prin controlul semiautomat al excavatorului, ajungi rapid si sigur la cota proiectului de fiecare data. Cu ajutorul sistemului Trimble Earthworks oferit de SITECH Romania, operarea unui excavator devine mult mai usoara.

Trimble este o companie recunoscuta la nivel mondial pentru produsele de geolocaţie, dezvoltand tehnologii GPS, laser şi optice. De asemenea, compania dezvolta aplicatii soft şi soluţii de transmisie wireless, astfel incat poate oferi partenerilor sai soluţii tehnice complete. Cu ajutorul datelor generate de produsele Trimble se pot colecta, gestiona şi analiza informaţii complexe ce imbunataţesc calitatea lucrarilor, preiau o parte din sarcinile operatorilor şi a celor implicaţi in executarea lucrarilor şi creşterea productivitaţii.

Produsele şi tehnologiile Trimble pentru domeniul constructiilor sunt aduse pe piaţa locala de SITECH Romania Construction Technology, companie deschisa oficial in 2013, cu o evolutie consistenta de la an, la an. SITECH Romania este parte a reţelei de distribuţie SITECH. Compania comercializeaza sisteme de ghidare automata a utilajelor şi de gestionare a şantierelor, echipamente topografice pentru constructii şi software, pentru toate aplicaţiile, de teren şi de birou. De asemenea, SITECH Romania ofera training customizat, instalare, servicii şi suport tehnic pentru toate produsele Trimble dedicate lucrarilor de constructii.

In colaborarea cu SITECH Romania, apreciem colaborarea, profesionalismul, promptitudinea si suportul acordat de catre personalul avizat. Recomandam cu incredere sistemele de ghidare Trimble si SITECH Romania”, a sustinut Daniel Scurtu.

Beneficiile sistemelor Trimble de ghidare a utilajelor sunt usor cuantificabile pentru contractorii romani. Trimble ofera sisteme de ghidare automata, 2D sau 3D, pentru diferite tipuri de utilaje: buldozere, gredere, excavatoare, compactoare, finisoare, freze, incarcatoare, camioane, etc., dedicate unor aplicatii extrem de variate. Studiul de caz video despre utilizarea sistemelor Trimble Earthworks 3D la lucrarile implementate de Dimex 2000 in Bistrita se afla la linkul: https://youtu.be/U9IpRbZZ4NE

Despre Trimble – Divizia de construcţii industriale şi civile

Soluţiile Trimble implica o varietate de tehnologii, inclusiv sisteme GPS, lasere de construcţii, staţii totale, comunicaţii de date wireless, Internet, aplicaţii software. Ca parte a strategiei Trimble de conectare la locaţie, aceste soluţii ofera un nivel inalt de integrare cu procesele şi fluxurile de munca de la faza de proiectare pana la finalul proiectului. Solutiile ofera imbunataţiri semnificative din punct de vedere al productivitaţii pe parcursul ciclului de viaţa al construcţiilor. Pentru mai multe detalii vizitati: www.trimble.com.

Kaufland e-Rally Team – prima mașină electrică preparată pentru curse

1_Sorin Ghisoi cu masinile

Kaufland e-Rally Team a pus la treabă prima mașină electrică din România special creată pentru curse. Prezentată la Brașov, aceasta va da startul unei Grupe de Electrice în CNVCD 2019.

Zilele trecute a avut loc, mai exact in week-end-ul 12 – 14 Octombrie, spre fericirea pasionaților de motorsport ultima dublă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018. Dincolo de socotelile din culise și de ambițiile pentru podiumuri, marea noutate a Trofeului Opel a fost prezentarea în premieră, în fața presei de specialitate, a primului bolid electric construit în România, special pentru cursele de viteză. Este vorba despre un VW Golf GTi, la care grupul motopropulsor termic a fost înlocuit  cu o unitate electrică special setată pentru a face ravagii în cursele de Viteză în Coastă, SuperRally și de Circuit. Creată la ideea pilotului Sorin Ghisoi, de către echipa tehnică a Cox e-Motorsport – coordonată de inginerul francez Marc Areny, prima mașină electrică de curse din România este susținută de Kaufland România.

“Kaufland România se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, cu beneficii directe asupra comunităților. În fiecare an, investim peste 5 milioane de euro în tot ce înseamnă proiecte derulate alături de ONG-uri. În urmă cu 3 ani, ne-am propus să facem prima rețea de stații de încărcare pentru mașinile electrice, astfel încât oricine să poată traversa România cu ușurință de la Vest la Est într-o mașină electrică. Obiectivul a fost atins în mai puțin de 3 ani, reusind să finalizăm, în parteneriat cu Renovațio, rutele Constanța – București – Sibiu – Timișoara – Arad și București – Ploiești – Brașov – Târgu Mureș – Cluj Napoca – Oradea. Pornind de la acest traseu, am extins numărul stațiilor de încărcare, în parcările magazinelor Kaufland, oferind în momentul de față peste 60 de stații de încărcare în 23 de locații. În directă legătură cu acest proiect, suntem alături de inimoasa echipă Kaufland e-Rally Team și ne dorim să îi susținem și pe viitor.” a declarat Andrei Secrețianu, Director Departament Procurări și Evenimente Kaufland România.

De ce o mașină electrică de curse?

„Pentru mine, povestea  Kaufland e-Rally Team a început odată cu întrebarea băiețelului meu de 8 ani, care voia să știe cum o să arate mașinile de curse în viitor. Am stat și m-am gândit o clipă și i-am spus că neapărat vor fi electrice, mai ales că acum avem mult mai multe posibilități și puncte de încărcare gratis în parcările magazinelor. Are autonomie peste 50 km în regim de concurs, asta înseamnă 3-4 urcări la competițiile de viteză în coastă.

Dacă vezi o mașină ca a noastră pe stradă, poate nu remarci diferența, însă în competițiile de viteză nu ai cum să nu remarci lipsa zgomotului și a poluării. Mai șuieră anvelopele pe la viraje, dar atât”, a declarat Sorin Ghișoi, campion la Viteză în Coastă.

Platforma tehnică pe baza căreia a fost construit acest bolid provine de la un VW Golf GTi. A fost aleasă această soluție „donoare” și nu e-Golf deoarece caroseria și trenul de rulare de la GTi sunt o bază de plecare mult mai bună pentru o mașină destinată curselor de automobilism sportiv.

„Scopul nostru este sa proiectăm mașini electrice de performanță. Știu bine că Sorin Ghișoi nu vrea doar o mașină eco, ci una care să fie performantă. Sunt convins că se poate și cred că deja am dovedit lucrul acesta. Nefiind român, poate părea ciudat că sunt mândru de faptul ca în România se poate face mult, cu puțin. Le mulțumesc celor care au avut încredere în noi, Kaufland România și Cox e-Motorsport și, mai ales, echipei mele formate din specialiști din mai multe țări, cum ar fi Irlanda, UK, Franța, Moldova etc.” a declarat Marc Areny – proiectant EV România.

Motorul electric ales de Marc Areny, în setarea actuală, generează o putere maximă de 300 CP/1000-10.000 rpm și un cuplu motor de 300 Nm/0-15.000 rpm. Teoretic, motorul poate atinge o turație maximă de 20.000 rpm, dar eficiența scade prea mult pentru a depăși 18.000 rpm. Viteza maximă este 170 km/h la aproximativ 15.000 rpm iar accelerația 0-100 km/h se realizează în puțin peste 6 secunde. Fiind vorba despre o mașină de competiție, toate aceste valori pot să varieze cu câteva procente – în funcție de alegerea pneurilor și setarea suspensiei. Un detaliu demn de menționat este faptul că bolidul nu beneficiază de aportul unei cutii de viteze, motorul fiind pe „priză directă”, resursele acestuia ajungând la roți prin intermediul unui diferențial. Una dintre îmbunătățirile avute în vedere pentru sezonul 2019 este montarea unui diferențial cu alunecare limitată.

În urma conversiei termic-electric dar și din mașină de stradă în mașină de competiție, bolidul pilotat de Sorin Ghișoi a ajuns să cântărească 1290 kg (cu doar 50 kg mai mult decât GTi-ul donator), având o distribuție a maselor de 780 kg pe puntea față și de 510 kg pe puntea spate.

Fiind vorba despre un automobil pregătit pentru competiții, motorul beneficiază de răcire cu ulei iar invertorul și bateria de acumulatori sunt răcite cu apă.

Bateria de acumulatori de 16 kWh asigură o autonomie în regim de cursă de maxim 50 km și necesită un timp de încărcare de 2-3 ore dacă este cuplată la o priză de 6,6 kW. Roțile automobilului sunt cu pneuri slick/ semi-slick sau de ploaie, de 18 inch.

Care este avantajul acestei mașini în raport cu un automobil de curse convențional?

Dincolo de aspectele ecologice, automobilul pilotat de Sorin Ghișoi nu necesită cheltuieli de curse, altele decât pneuri și plăcuțe de frână. Încărcarea bateriilor se face fie la una dintre stațiile de încărcare Kaufland, fie cu o baterie de panouri solare. Conform lui Marc Areny, utilizate în regim de curse, bateria ar trebui să reziste minim cinci ani (perioadă după care eficiența ar trebui să ajungă la 80%) iar motorul ar trebui să reziste 20 de ani!

Deși a participat până în prezent ca deschizător de drum la trei etape de raliu și șapte de Viteză în Coastă, bolidul electric pilotat de Sorin Ghișoi a fost prezentat oficial presei de specialitate odată cu etapa finală a omologării pentru cursele de Viteză în Coastă, SuperRally și de Circuit, în ajunul dublei finale a CNVCD 2018, Trofeul Opel, organizat de Mihai Leu la Brașov. Dublul campion român de box și raliu a declarat: „Mă bucur foarte mult că avem aproape 100 de înscriși la start în această ultimă etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018, pentru că eu cred că întotdeauna concurența duce la progres. Sigur, mașinile electrice înseamnă viitorul și chiar cred că sunt foarte performante. Le urez mult succes celor care au avut această idee și ne vedem în competiții!” a încheiat campionul.

Urmare a bunei primiri a primei mașini electrice de curse din România, dar și ca un demers firesc în vederea alinierii motorsportului autohton la tendințele internaționale, Federația Română de Automobilism Sportiv a luat decizia de a înființa o clasă de mașini electrice în ediția viitoare de Coastă.

„FRAS felicită acest proiect, a răspuns cu “DA” categoric pentru sprijinirea lui și crede cu convingere că este unul de viitor, chiar dacă mie, pesonal, mirosul de benzină și zgomotul specific îmi cam lipsesc… Dar rămâne totuși zgomotul de cauciucuri. După cum știți, avem de mulți ani mașini electrice în toate campionatele  de motorsport la nivel mondial și salutăm cu drag inițiativa echipei Kaufland e-Rally Team.  În premieră, iată, anunțăm introducerea unei noi clase de competiție, pe cea electrică. Începând cu anul viitor, vom vorbi așadar de mai mulți bolizi electrici alinați la start. Eu mă bucur că Sorin Ghișoi a fost deschizător de drum, pentru că îl știu de când era mic; este un pilot ambițios, un bun mecanic și un perfecționist” a declarat Daniel Ungur – VP FRAS

 „Prin promotorii acestui proiect, iată că Federația Română de Automobilism Sportiv păstrează trendul internațional de a introduce în campionatele noastre naționale mașini cu propulsie electrică. Ne aflăm în faza finală de omologare a mașinii conduse de Sorin Ghișoi și sperăm că la anul vom avea mai multe mașini electrice în competiție. Noi sprijinim astfel de proiecte, atâta timp cât normele și măsurile de securitate sunt îndeplinite.” a declarat Ioan Badiu – Director Sportiv FRAS

Echipa Kaufland e-Rally Team, care a demarat proiectul de conversie a motorului termic în unul electric în urmă cu doar câteva luni, a primit din partea FRAS „Premiul Pentru Inovație”, în semn de susținere și încurajare pentru activitatea competițională de anul viitor, dar și pentru curajul de a crea un precedent în motosportul românesc.

Allview la IMWorld: Viitorul înseamnă interacțiune simplă și inteligentă

Compania românească Allview a prezentat în cadrul târgului IMWorld din 3-4 octombrie de la Romexpo București mai multe soluții inteligente de tip B2B, care includ noutăți în materie de interacțiune a utilizatorului cu diverse device-uri.

AVI – un asistent vocal, mereu la dispoziția ta

Specialiștii de la Allview lucrează permanent pentru dezvoltarea asistentului vocal în limba română, previzionând pentru AVI un viitor în care aceasta va răspunde prompt dorințelor clienților în diferite medii.

Practic, în funcție de tipul de bussines, dezvoltarea și implementarea lui AVI va permite asigurarea unui serviciu de permanență, care le va veni în ajutor angajaților companiei, oferind informații și preluând comenzile clienților.

Următorii paşi ai asistentului vocal AVI

AVI va deveni un partener de nădejde în multe alte domenii. Industriile vizate în mod direct sunt comerț, turism, curierat, dar și zona hotelieră și de agrement.

AVI ar putea deveni un asistent de bază pentru cumpărături inteligente. Cu o simplă comandă vocală, tot ce necesită acum mai mult efort ar putea deveni un mod de viață. Exemple de comenzi transmise prin AVI: “Comandă o pizza”, “Cheamă un Taxi”, “Cumpără produsele din lista mea” etc.

AVI, partener de încredere al companiilor din industria HOTELIERĂ

Introducerea unor terminale comandate printr-un asistent vocal aduce multiple beneficii celor care activează în industria hotelieră. O recepție interactivă în hotel sau în locurile de agrement înseamnă reducerea costurilor cu salariile angajaților, dar și modelarea activității după preferințele clienților. Și beneficiile clienților sunt notabile: preluarea comenzilor se face 24/24, sistemul check in/check out se face rapid, eliminându-se timpii de așteptare, informațiile despre serviciile incluse în rezervare și extra sunt accesibile chiar din camera hotelului sau pensiunii etc.

AVI, un nou tip de ghid turistic

AVI devine un ghid turistic bine informat și bine ancorat în realitate. Îți indică drumul din punctul A în punctul B și îți prezintă obiectivele din locația ta de vacanță. Exemple: Ai ajuns la Biserica Neagră, construcție care a durat aproape 100 de ani, a început în 1377 şi s-a finalizat în jurul anului 1477. De la Biserica Neagră, mergi înainte și apoi virează la dreapta pe strada Dr. Ghorghe Baiulescu, iar în 5 minute vei ajunge la Poarta Schei”.

AVI, la dispoziția ta la CINEMA sau în AEROPORT

Un asistent care îți economisește timp și elimină cozile și aglomerația. Informațiile despre îmbarcare în aeroport devin mai accesibile ca oricând, iar anumite servicii se pot accesa instantaneu. (ex. La ce poartă trebuie să mă prezint pentru zborul de  Atena?). Principiul este similar la cinema, unde orice informație devine accesibilă fără nici cel mai mic efort (ex: Ce filme pentru copii sunt programate astăzi?)

Asistentul vocal AVI aspiră să devină un produs global, cu potențial până la 100 de limbi şi va face primii paşi către un stil de viaţă inteligent.

Terminale echipate cu softuri care îți personalizează pe loc comanda, de la SensyTouch

O altă soluție inteligentă de tip B2B a fost prezentată la IMWorld de partenerul Allview, SensyTouch. Noutatea prezentată de aceștia constă într-o soluție software/hardware  self-care și care permite personalizarea comenzii lansate de clienți  (ex: Meniu complex- cu un simplu touch clientul își crează meniul dorit: burger, salată, sos curry, apă plată).

Softul permite realizarea de cataloage online sau personalizare unui contract și devine un real ajutor în domeniul bancar, prestări servicii sau spații de agrement.

 

 

RAZER LANSEAZĂ CĂȘTI PROFESIONALE DESTINATE ÎN SPECIAL PENTRU STREAMERI

Razer Ifrit include și un microfon cu condensator de cea mai înaltă calitate

BUCUREȘTI, 24 septembrie 2018  – Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a dezvăluit Razer Ifrit, o pereche discretă de căști, cu multiple funcții dezvoltate în special pentru streameri. Noul echipament este alegerea ideală pentru cei care au nevoie de mai multă libertate în fața camerei, dar nu vor să facă nici un compromis când vine vorba de calitatea sunetului.

 

 

Noul Razer Ifrit are un design minimalist și include pe lângă microfonul cu condensator și căști intra-auriculare cu răspuns de frecvență uniform, fiind ideal pentru cei care vor să aibă echipamentul audio cât mai puțin vizibil, păstrând însă calitatea sunetului caracteristică echipamentelor profesionale.

Design-ul ergonomic se adresează utilizatorilor care vor să evite căștile voluminoase și au nevoie de mobilitate pentru a realiza transmisii creative. Brațul ajustabil al microfonului unidirecțional cu condensator permite transmiterea vocii la calitate înaltă și volum constant, la fel ca un microfon tradițional amplasat pe birou sau montat pe un stativ de tip boom, oferind însă o mai mare libertate de mișcare.

“Odată cu creșterea popularității transmisiilor dedicate altor subiecte decât gamingul, am proiectat Razer Ifrit în special pentru crainicii care caută o soluție audio de cea mai înaltă calitate, dar cu greutate redusă” a declarat Min-Liang Tan, co-fondator și CEO al Razer. “Indiferent dacă realizați prezentări ori stream-uri despre activități de gaming, de pictură, de realizarea de costume pentru cosplay sau de gătit, noile căști Razer Ifrit reprezintă cea mai bună metodă de a oferi audienței sunet de cea mai înaltă calitate fără să fie nevoie de utilizarea de căști voluminoase și microfoane care să se interfereze cu subiectul prezentat.”

Razer Ifrit a fost proiectat să poată fi folosit și transportat cu ușurință, putând fi conectat utilizând un singur cablu. Claritatea și fidelitatea sunetului oferit de microfon sunt superioare altor microfoane încorporate în căști. Razer Ifrit este compatibil și cu Xbox One, respectiv cu PS4, setul putând fi conectat prin controller și, în cazul PS4, prin Razer Audio Enhancer.

Razer Ifrit este completat de Razer USB Audio Enhancer, un convertor USB-analog care are ca scop îmbunătățirea sunetului oferit de microfon, permițând totodată conectarea a două seturi Ifrit la un singur PC, pentru folosirea simultană de către doi crainici.

Razer USB Audio Enhancer funcționează cu orice căști cu conexiune de tip jack de 3.5mm, fiind disponibil și individual, nu doar ca parte a pachetului Razer Ifrit.

Razer Ifrit reprezintă cea mai nouă adăugire în gama Razer Broadcaster, care include pe lângă altele camera Razer Kiyo cu iluminare încorporată, câștigător al premiilor Tom’s Guide Innovation pentru periferice și Laptop Mag Editors’ Choice în 2017.

Caracteristicile produsului:

  • Microfon cu condensator de calitate profesională cu braț ajustabil
  • Razer USB Audio Enhancer, pentru sunet de cea mai bună calitate
  • Design minimalist
  • Ergonomic și confortabil
  • Două intrări combo de tip jack de 3.5mm
  • Răspuns de frecvență uniform

Preț:

Razer Ifrit

99.99 Euro

Disponibilitate:

  • Razer.com – disponibil
  • La nivel global – disponibil

Caracteristici tehnice:

Razer Ifrit

Căști

  • Impedanță: 32 ± 5% Ω
  • Tip: Difuzor dinamic
  • Diametru: 10 mm
  • Putere nominală/maximă: 10 mW / 20 mW
  • SPL: 102 ± 3 dB at 1KHz, 1mW, IEC-318
  • Frecvență de răspuns: F0 ~ 20 KHz

Microfon

  • Tip: 9.7mm, unidirecțional ECM
  • Tipar de polarizare: Cardioid
  • Frecvență de răspuns: 100 ~ 10 KHz
  • Sensibilitate: -41 ± 3 dB (9 mV/Pa) (at 1 KHz)
  • Max SPL: 110 dB

 Razer USB Sound Enhancer

Microfon

  • Rată de eșantionare: 44.1 KHz/48 KHz ajustabil prin setările de pe PC
  • Bit Rate: 16-bit
  • Frecvență de răspuns: 20 Hz to ~ 20kHz
  • Max SPL: 120 dB

Sistem de operare necesar

  • Windows 7,8, 10
  • Mac OS 10.8 sau mai nou

Compatibil cu Streamlabs OBS, OBS și XSplit

Conținut pachet:

  • 1 x Razer Ifrit
  • 1 x Razer USB Audio Enhancer
  • 1 x Burete pentru microfon
  • 1 x Pereche de dopuri cu flanșă dublă
  • 3 x Seturi de dopuri suplimentare (diferite mărimi)
  • 1 x Ghid de produs.

Pentru mai multe informații despre Razer Ifrit, vizitați  www.razerzone.com/razer-ifrit

O experiență uimitoare, cu televizoarele Allview!

Allview lansează pe piața românească o nouă categorie de produse, televizoarele LED, împărțite în două game: televizoare LED de 24”, 32” si 40” și televizoare LED 4K UHD, de 43” si 49” cu Soundbar încorporat.

Cele două categorii de televizoare aduc tehnologii avansate, menite să îmbunătățească experiența vizuală a utilizatorului.

O nouă lume, chiar în fața ta! Exploreaz-o!

O noua experiență audio-vizuală cu televizoarele LED de 43” si 49”, cu rezoluție 4K UHD si Soundbar încorporat. Bucură-te de calitatea imaginii prin funcțiile integrate: “Content Adaptive Backlight Control”, “Motion Adaptive Noise Reduction” și “Video Line Broken Artifact Detection And Removal”!. Televizoarele LED beneficiază de tehnologia Ultra Clear, oferind utilizatorului o experiență de cinema, la el acasă.  SoundBar-ul încorporat este menit să completeze percepția autentică de tip Home Cinema prin funcția “Surround Sound” și tehnologia “Speaker Guard™” împreună cu amplificatorul dedicat (clasa D) „Texas Instruments”, incintele acustice de tip bass reflex și cele patru difuzoare.

Descoperă-le aici: www.allview.ro/tv-43-49/

Televizoarele din categoria LED de 24”, 32”, 40”, cu rezoluții de până la  FullHD , le oferă utilizatorilor imagini vii și detalii excelente prin integrarea funcțiilor “Motion Adaptive Noise Reduction”, “Content Adaptive Noise Reduction”, “Dynamic Contrast Enhancement” și “Motion-Adaptive Comb Filter”. În plus, televizoarele dispun de funcția “Auto TimeShift”, prin care utilizatorul poate revedea o secvență anterioară printr-o simplă apăsare “Play/Pause” și poate opta între a continua de la acel moment vizionarea sau pentru a relua transmisiunea în timp real.

Descoperă-le aici: www.allview.ro/tv-24-32-40/

Transformă orice TV într-unul inteligent!

Brandul românesc Allview mai face un pas către extinderea funcționalității asistentului vocal, introducând-o pe AVI într-o nouă experiență. Allview va pune la dispoziție un nou tip de interacțiune cu asistentul vocal, prin intermediul Google™ Chromecast.Televizoarele LED se vor transforma astfel în dispozitive inteligente, iar utilizatorii care dispun de un telefon Allview cu AVI, vor putea descoperi o interfață dedicată care le va permite să vizualizeze rapid programul tv, videoclipuri, știri sau emisiuni TV, printr-o simplă comandă vocală.

“Misiunea  noastră este să facilităm interacțiunea utilizatorului cu tehnologia, ceea ce ne-am propus și în cazul televizoarelor, unde posesori de telefoane Allview cu AVI vor căuta vocal ceea ce doresc să vadă la televizor și vor interacționa cu o interfață prietenoasă a programului TV și a emisiunilor difuzate. Prin folosirea Chromecast-ului Google™ vei putea reda pe televizorul ales, conținutul comandat vocal pe telefon”, a declarat Lucian Peticila, directorul general și fondatorul Allview.

Allview pregătește o surpriză și pentru această iarnă, când pe piața românească vor deveni disponibile și televizoarele Smart cu Android™.

https://www.allview.ro/led-tv/