Canon a dezvaluit publicului proiectele fotografice realizate de adolescentii din Programul Canon dedicat Tinerilor

canon-symbol

București, 30 martie – Canon a prezentat ieri expoziția caritabilă ce sărbătorește absolvenții ediției 2022 a Programului Canon dedicat Tinerilor, printr-un vernisaj organizat la Muzeul de Artă Recentă din București.

În cadrul evenimentului au fost prezentate 20 de lucrări realizate de cei zece adolescenti aflați în grija organizației World Vision România. Aceștia au participat în ultimele luni ale anului 2022, la workshopurile de fotografie organizate de Canon, desfășurate sub îndrumarea Ioanei Moldovan, fotojurnalist și mentorul programului.

Programul Canon dedicat Tinerilor este un proiect de tradiție, desfășurat în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, și are ca obiectiv să le prezinte tinerilor bazele artei fotografice, oferindu-le astfel competențele și instrumentele de care au nevoie pentru a-și spune poveștile prin intermediul imaginilor.

În țara noastră, zece tineri aflați în grija organizației World Vision România, au participat anul trecut la workshopuri intensive de fotografie, din cadrul programului Canon dedicat Tinerilor. Timp de șase săptămâni, sub atenta îndrumare a mentorului lor, fotografa Ioana Moldovan, și având la dispoziție echipamente Canon, cei zece adolescenți au ilustrat cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă (ODD), așa cum le-au vazut și perceput ei prin lentila aparatului de fotografiat.

”În copilărie sau adolescență, nu am avut pe cineva în familie care să mă îndrume către artele vizuale sau fotografie, în particular. Poate aș fi descoperit-o mai devreme. E un motiv în plus pentru care mă bucur că am avut șansa de a le arăta acestor adolescenți cum spunem povești prin imagini. În timpul workshopurilor i-am văzut devenind curioși de fotografie, încercând să facă și mai bine de la o săptămână la alta. Sper ca prin această experiență să se convingă de faptul că au povești de spus, iar fotografia este un limbaj pe care îl pot folosi pentru a o face. Entuziasmul lor de a se juca cu camerele foto, de a experimenta și de a învăța lucruri noi nu poate decât să mă convingă de faptul că e minunat să faci cunoscută lumea fotografiei cât mai multor tineri”, a spus fotografa Ioana Moldovan, mentorul tinerilor.

“Când Canon ne-a contactat pentru a demara acest parteneriat în România, am răspuns imediat afirmativ. Lucrăm zilnic cu tineri și știm cât de importante sunt astfel de proiecte pentru dezvoltarea lor. Vorbim despre o educație complementară celei pe care ei o primesc în școală, o educație care se bazează pe creativitate, imaginație și gândire liberă. Este greu de pus în cuvinte bucuria pe care am simțit-o și am văzut-o în ochii copiiilor atunci când si-au văzut lucrările expuse”, a declarat Luiza Manciu, representant World Vision, managerul programului “Vreau în clasa a 9-a”.

Lucrările pot fi admirate la Muzeul de Artă Recentă (Sala Auditorium), până pe 5 aprilie.

Toate fotografiile prezentate ieri pot fi achiziționate pe baza unei donații, iar întreaga sumă rezultată în urma expoziției este donată către World Vision România.

Detaliile despre procesul de donare sunt disponibile în sala Auditorium a Muzeului de Artă Recentă.

Despre Programul Canon pentru Tineri

Canon, împreună cu cei peste 50 de parteneri ai săi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, au reușit să sprijine, până în prezent, peste 4500 de tineri pentru a-și crea noi oportunităţi, atât pentru ei înşişi, cât şi pentru comunităţile lor. Programul Canon pentru Tineri face parte din campania globală Inspiring a World of change” și deservește obiectivului “For the Future of the People”.

“Ne dorim ca Programul să se dezvolte în România împreună cu tinerii pe care îi cunoaștem. Este o mare bucurie pentru noi că putem fi alături de ei în această etapă atât de importantă a vieții lor și că avem ocazia să le prezentăm universul fascinat al fotografiei. Am convingerea că accesul la acest tip de cunoaștere este benefic pentru dezvoltarea lor, indiferent de profesia pe care o vor alege în viitor. Le ținem pumnii absolvenților ediției 2022 și sperăm să ținem legătura cu ei, pentru viitoare proiecte foto-video pe care vor dori să le dezvolte”, a declarat Petronius Secăreanu, Director General, Canon România.

Programul Canon pentru Tineri continuă și în 2023, de data aceasta în parteneriat cu Colegiul Național „Grigore Moisil” din București. Mai multe detalii vor fi disponibile în curând, pe paginile de Instagram și Facebook ale Canon România.

Mai multe detalii despre Programul Canon pentru Tineri sunt disponibile aici: Încurajarea dezvoltării următoarei generaţii – Canon Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>