Studiul Samsung Pet Living 2022: Cererea de tehnologie „prietenoasă cu animalele de companie” este în continuă creștere

Adult female rabbit eating a sprig of grass in a homemade rabbit hutch.

Aspiratorul robot Jet Bot AI+, gama de aspiratoare verticale Jet™ si Bespoke Jet™, Galaxy SmartTags, dar și funcțiile platformei SmartThings răspund cererii în creștere și le asigură posesorilor de animale de companie mai mult confort

București, România – 27 decembrie 2022 – Samsung Electronics anunță rezultatele studiului Samsung Pet Living din 2022 și ne arată în ce mod reușește creșterea numărului de proprietari de animale de companie în Europa să ne modeleze alegerile în materie de tehnologie și interacțiunea cu tehnologia din casă. Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate consideră că tehnologia poate contribui la bunăstarea animalelor de companie (56%), la menținerea lor active (56%), la îmbunătățirea sănătății (52%) și la reducerea anxietății de separare (52%).

Studiul confirmă un trend anticipat de Samsung, cererea pentru tehnologie „prietenoasă cu animalele de companie” se află în continuă creștere. De altfel, jumătate dintre respondenți (52%) consideră că a lua în considerare nevoile proprietarilor de animale ar trebui să fie un standard atunci când vine vorba de dispozitive sau aparate în casele inteligente. În sprijinul posesorilor de animale, Samsung a dezvoltat deja cu o serie de alternative precum: aspiratorul robot Jet Bot AI+  care poate reda într-un mod securizat imagini video din interiorul casei, aspiratoarele verticale din gama Jet si Bespoke Jet , prevăzute cu o perie specială ce poate curăța mult mai eficient părul lăsat de animalele de companie sau Galaxy SmartTags, care pot fi prinse de zgarda animalului de companie și folosite pentru a-l localiza cu ușurință, prin telefon, folosind platforma SmartThings.

Pet-Living-4Sondajul arată că aproape două treimi (63%) consideră că animalele lor de companie le influențează deciziile priviind stilul de viață și achizițiile pe care le fac:

  • Aproape jumătate (47%) dintre respondenți au recunoscut că și-au schimbat configurația casei pentru a-și găzdui animalele de companie;
  • Aproape o treime (32%) au fost de acord că un animal de companie le-a afectat procesul de luare a deciziilor atunci când cumpără un nou aparat de uz casnic;
  • O proporție similară (30%) a spus, de asemenea, că a avea un animal de companie i-a determinat să fie mai atenți la tipurile de dispozitive de uz personal pe care vor să le cumpere, cum ar fi tabletele sau monitoarele video pe care le-ar putea folosi, de exemplu, pentru a urmări de la distanță ce fac animalele cât stăpânii nu sunt acasă.

Din studiu reiese, de asemenea, că proprietarii de animale de companie tech-savvy ar dori să folosească tehnologia cu mai multe scopuri:

  • pentru a curăța după animalele lor de companie folosind aspiratoare (53%) – aspiratorul robot Jet Bot AI+ permite, prin intermediul SmartThings, programarea la distanță pentru a curăța locuința, monitorizarea în timp real a programului de curățenie și, implicit a animalelor de companie, prin camera video frontală.
  • pentru a le hrăni folosind alimentatoare automate (49%)
  • pentru a monitoriza mișcările lor prin trackere de locație (48%) – Galaxy SmartTags oferă un plus de siguranță posesorilor de animale. Folosite prin Bluetooth sau offline prin Galaxy Find Network, ele permit localizarea animalului de companie folosind funcția SmartThings Find.

În acest sens, principalele motive ridicate de proprietarii de animale au fost păstrarea în siguranță a animalelor de companie (36%), asigurarea liniștii (36%) și confort suplimentar (33%).

,,În Europa, mai multe gospodării au mai multe animale de companie decât copii. Iar acest lucru ne schimbă deciziile de cumpărare și ne modelează relația cu tehnologia. Samsung are o lungă istorie de îmbogățire a vieții de familie prin tehnologie – și de aceea nu dezvoltăm doar produse cu gândul la oameni. Tehnologia noastră este și pentru animale de companie. Știm că fiecare familie este unică și, pentru mulți oameni, animalele de companie sunt ca un membru al familiei. Este o piață interesantă, care sunt sigur că va contribui la multe inovații pe care le vom vedea în casele noastre în viitor.”, a spus Benjamin Braun, VP Samsung Europa.

Menținerea animalelor de companie fericite și sănătoase – indiferent de costuri

Într-un moment în care multe gospodării se gândesc în contextul actual la reducerea cheltuielilor, proprietarii europeni nu fac compromisuri atunci când vine vorba de animalele lor de companie.

59% dintre respondenți au declarat că nu intenționează să reducă cheltuielile totale pentru animalele lor de companie, în timp ce o majoritate (61%) au spus că ar face mai întâi alte sacrificii înainte de a lua în considerare reducerea sumei pe care o cheltuiesc pentru animalele lor de companie.

Proprietarii de animale de companie intervievați și-ar reduce cheltuielile pentru orice, de la necesități, cum ar fi utilități (27%) și socializare cu prietenii (40%), înainte de a reduce cheltuielile pentru animalele de companie.

Stăpânii, preocupați de momentele în care își lasă singure animalele de companie

Deoarece mulți oameni s-au întors la birou după pandemie, a lăsa singure animalele de companie pe o perioadă mai lungă de timp este acum o mare preocupare pentru proprietari. Aproape jumătate (46%) dintre respondenți au declarat că sunt îngrijorați de faptul că animalele lor de companie se simt singure, un număr în creștere în rândul tinerilor – jumătate (50%) dintre proprietarii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani au recunoscut existența acestei preocupări referitor la animalele lor de companie.

De fapt, atunci când vine vorba de a-și lăsa animalele de companie acasă, preocupările legate de sentimentul de singurătate și plictiseală au depășit alte griji, cum ar fi costul îngrijirii unui animal de companie și daunele pe care animalele de companie le pot provoca locuinței, mobilierului sau grădinii. Două cincimi (40%) dintre respondenți au declarat că își fac mai multe griji cu privire la animalele lor de companie acum că restricțiile de pandemie au fost ridicate. Samsung își propune ca fiecare produs și serviciu lansat să aducă plus valoare în viețile consumatorilor și să le ofere acestora soluții la nevoile curente. Pentru posesorii de animale, camera frontală a aspiratorului inteligent Samsung, Jet Bot AI+ a fost gândită pentru a permite prin funcția Remote Monitoring, utilizând SmartThings,  monitorizarea de la distanță a casei, dar și a animalelor de companie.

„Casele noastre devin din ce în ce mai inteligente și mai conectate. Atunci când dezvoltăm aceste ecosisteme conectate, o facem pentru toți membrii familiei. Fie că este vorba de copiii tăi sau de prietenii tăi blănoși. Aceștia pot aprinde luminile sau televizorul sau pot aspira în timp ce sunt departe de casă. Și cu Jet Bot AI+, proprietarii de animale de companie pot monitoriza liniștiți activitatea acestora de la distanță.”, a adăugat Benjamin Braun, VP Samsung Europa.

Pet-Living-2

Viitorul tehnologiei pentru animale de companie

Studiul relevă o dorință în rândul proprietarilor de animale de companie pentru inovație continuă. Peste trei cincimi (62%) dintre respondenți consideră că funcționalitatea prietenoasă cu animalele de companie este extrem de importantă, în timp ce aproape jumătate (49%) doresc să vadă mai multe tehnologii prietenoase cu animalele de companie dezvoltate în viitor.

Dr. Ilyena Hirskyj-Douglas, lector în interacțiunea animal-calculator la Universitatea din Glasgow, care a colaborat la studiul Pet Living din 2022, comentează:

,,Pe măsură ce casele noastre devin mai inteligente și mai bine conectate, modul în care avem grijă de animalele noastre de companie va continua să fie revoluționat de noile tehnologii inteligente care sunt construite nu numai în jurul vieții noastre de zi cu zi și rutine, dar, de asemenea, în jurul vieții animalelor de companie cu care împărțim casele noastre. Pe măsură ce generațiile mai tinere adoptă din ce în ce mai multe dispozitive inteligente și pe măsură ce crește și numărul persoanelor care dețin animale de companie, tehnologia inteligentă concepută cu animale de companie în minte este următorul pas natural., a menționat Dr. Ilyena Hirskyj-Douglas, lector în interacțiunea animal-calculator la Universitatea din Glasgow, care a colaborat la studiul Pet Living din 2022.

Aspiratorul robot Jet Bot AI+, gamele de aspiratoare verticale cu perii speciale sau Galaxy SmartTags sunt doar câteva dintre inovațiile aduse pe piață de Samsung în sprijinul posesorilor de animale. Compania își propune să investească în produse și servicii care pot contribui la confort utilizatorilor, dar și la bunăstarea animalelor de companie cu care își împart viața zi de zi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>