Inovația, conectivitatea și colaborarea deschid calea pentru o înțelegere mai profundă a fiecăruia dintre noi, prin Samsung Wellness

Editorial de : TaeJong Jay Yang, vicepreședinte și sef al echipei dedicate pentru zona de sănătate, cercetare și dezvoltare din cadrul diviziei Mobile eXperience Business, Samsung Electronics

Săptămâna viitoare, Samsung va dezvălui cea mai recentă gamă de produse inovatoare concepute pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a utilizatorilor, inclusiv noutățile în zona de fitness și wellness. Între timp, ne dorim să  reflectăm asupra filozofiei noastre, realizărilor și progreselor pe care le-am făcut, pe măsură ce ne apropiem de următorul pas pe care îl facem în aria de sănătate.

Lumea a intrat într-o nouă eră a stării de bine, iar interesul pentru înțelegerea în profunzime a stării de sănătate generală a crescut. În trecut, sănătatea era un concept simplu, cu o singură definiție. Acum, toată lumea definește sănătatea și starea de bine în funcție de ceea ce înseamnă pentru fiecare dintre ei. Pentru a se adapta obiectivelor diverse de sănătate, Samsung și-a luat angajamentul de a se asigura că toată lumea are acces la resursele de care are nevoie, astfel încât să poată lucra la cea mai bună versiune a lor.

În acest scop, ne concentrăm pe stabilirea de noi standarde în ceea ce privește experiențele dedicate sănătății, prin seria noastră Galaxy Watch și prin întregul nostru portofoliu mai larg de produse. Am stabilit trei piloni cheie pentru a ajuta oamenii să-și atingă propriile obiective: inovația la nivelul senzorilor, starea de bine conectată și colaborarea la nivel de industrie.

TaeJongJayYang

Senzori avansați pentru informații mai semnificative

Pentru a crea obiceiuri mai sănătoase și pentru a ne atinge obiectivele, este important să ne cunoaștem mai bine. Pentru utilizatorii noștri, această călătorie începe cu senzorul revoluționar Samsung BioActive. Senzorul BioActive oferă date exacte și cuprinzătoare despre starea de sănătate, dar și informații utile și îndrumări pe care utilizatorii le pot folosi.

Integrat pentru prima dată în Galaxy Watch4, senzorul BioActive utilizează un singur cip unic care combină trei senzori puternici: Senzor Optic de Ritm Cardiac (OHR), Senzor Electric pentru Ritmul Cardiac (EKG) și Analiza impedanței bioelectrice (BIA) – într-o singură unitate compactă. Designul său simplificat îmbunătățește performanța, asigură precizie sporită și poate fi folosit confortabil 24/7. Aceste opțiuni ajută utilizatorii să își înțeleagă mai bine starea de sănătate, îi încurajează să acționeze și să adopte obiceiuri mai bune pentru a-și atinge obiectivele de sănătate.

Senzorul nostru oferă informații despre toate aspectele sănătății, printre care două elemente cheie: somnul și compoziția corporală. Somnul este adesea ultimul lucru luat în considerare atunci când se construiește o rutină solidă de wellness, dar este esențial pentru sănătatea generală. Noi luăm în serios misiunea de a ajuta oamenii să doarmă mai bine. Am introdus diverse instrumente de urmărire a calității somnului și am lansat un program personalizat de coaching pentru somn, cu scopul de a ajuta utilizatorii să obțină un somn mai odihnitor.

Când vine vorba de fitness, în special, obiectivele fiecăruia sunt diferite. De aceea, BioActive Sensor măsoară și compoziția corporală și oferă informații amănunțite utilizatorilor despre sănătatea lor fizică, dincolo de ce înseamnă pierderea în greutate. Senzorul trimite microcurenți pentru a măsura greutatea menținută, masa musculară câștigată, grăsimea corporală pierdută și nivelul apei corporale, în raport cu obiectivele stabilite, ajutând utilizatorii să atingă țintele și să țină evidența acelor date relevante pentru ei.

Garantăm, în același timp, siguranța datelor. Toate datele medicale sunt criptate și securizate pe dispozitivul propriu-zis și protejate de sistemul de securitate Knox, care permite ca informațiile utilizatorilor să rămână izolate de surse neautorizate.

Conceptul de wellness integrat pe mai multe dispozitive

Oferim, de asemenea,  și alte instrumente care permit consumatorilor să urmărească starea generală de sănătate – indiferent dacă sunt acasă, în sala de sport sau pe drum. Aplicația Samsung Health, cu peste 200 de milioane de utilizatori activi la nivel mondial, se regăsește pe o gamă largă de dispozitive, de la ceasuri inteligente la smartphone-uri, la tablete și chiar televizoare. Aplicația – un hub holistic de sănătate care consolidează capacitățile de fitness, wellness și monitorizare a sănătății – înregistrează și compilează tot felul de date despre sănătate și informații despre activitate utilizatorilor, le afișează într-un mod intuitiv și oferă inclusiv îndrumări cu privire la modul în care aceste date colectate despre starea de sănătate pot fi folosite pentru a maximiza rezultatele.

Informațiile colectate sunt cuprinzătoare, ușor de înțeles și încurajează acțiunile pozitive. Mai multe dispozitive conectate înseamnă o experiență de utilizare mai fluidă și îmbunătățită. În timp ce urmați programe de antrenament ghidate sau de meditație pe televizoarele inteligente Samsung sau pe Galaxy Tabs acasă, de exemplu, numărul de calorii și ritmul cardiac sunt înregistrate pe Galaxy Watch și pot fi vizualizate pe ecranul mai mare, pentru un acces mai ușor. Galaxy Watch-ul tău recunoaște, de asemenea, când adormi și estompează automat luminile și oprește aparatele de aer condiționat.

Colaborarea deschisă înseamnă experiențe în zona de sănătate mai bune

Pentru a oferi utilizatorilor noștri cea mai bună experiență posibilă, colaborăm cu alți lideri în tehnologie și wellness. Am construit o bază solidă cu tehnologia noastră și salutăm colaborarea în ecosistemul nostru deschis – care servește adesea ca un incubator pentru noi aplicații, servicii și funcționalități interesante. În colaborare cu Google, am co-dezvoltat Wear OS și Health Connect, astfel încât mai mulți utilizatori să se poată alătura platformei unificate și să profite de noi servicii și soluții adapte nevoile tuturor.

Samsung lucrează pe scară largă cu experți terți, centre de cercetare și universități precum Fundația Națională a Somnului (organizație americană nonguvernamentală); Laboratorul de somn al Universității California, San Diego; Laboratorul de cercetare a hipoxiei din San Francisco pentru cercetarea somnului și a oxigenului din sânge; Universitatea de Stat din Louisiana, Centrul de Cercetare Biomedicală Pennington și Centrul de cercetare a cancerului a Universității pentru analiza impedanței bioelectrice –  cu scopul de a face progrese la nivelul capacităților de tracking și interpretare a datelor pe dispozitivele de tip wearables.

De asemenea, ne-am luat angajamentul să cercetăm noi modalități prin care soluțiile noastre de sănătate pot fi utilizate în domeniul medical. În lunile următoare, ne vom concentrape dezvoltarea mai multor instrumente și resurse care vor sprijini comunitatea medicală și vor oferi utilizatorilor noștri o imagine mai amplă asupra istoricului medical.

 

Viitorul promițător pentru sănătate și starea de bine

În ultimii ani, oamenii din întreaga lume au adoptat noi obiceiuri și interese. Pentru mulți, acest lucru înseamnă creșterea gradului de conștientizare în legătură cu sănătatea fizică, mentală și somnul. Pentru a satisface această cerere, Samsung continuă extinderea gamei Galaxy Watch pentru a răspunde mai bine numeroaselor nevoi unice ale utilizatorilor noștri – în special celor pasionați de activitățile în aer liber.

Munca noastră nu se oprește aici. Inovăm constant și investim în cercetare și dezvoltare și explorăm noi modalități de a lucra cu partenerii noștri de încredere. Prin colaborare deschisă și inovație concentrată, ne vom asigura că utilizatorii noștri sunt echipați cu tehnologii avansate care le permit să-și înțeleagă mai bine propriile minți și corpuri, pentru o experiență cu adevărat integrată, holistică, în termeni de sănătătate și stare de bine.

Abia așteptăm să vedeți ce urmează. Vă invităm să urmăriți evenimentul Galaxy Unpacked pe 10 august, de la ora 16:00, pe Samsung.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>