OLX: 1 iunie – Mașinuțele electrice, tricicletele și toboganele sunt cele mai căutate cadouri pentru copii

București, 31 mai 2022 – OLX, lider al pieței locale de anunțuri generaliste și unul dintre cele mai vizitate site-uri din România, aduce în prim plan câteva date de consum, colectate pe parcursul lunilor aprilie și mai 2022, în pregătirea Zilei Internaționale a Copilului (1 iunie) din acest an.

Categoria-cheie vizată în vederea realizării acestei analize a fost “Mama și copilul”, în cadrul căreia aproximativ 380.000 de anunțuri sunt activate lunar (peste 7% din totalul de anunțuri disponibile în platforma OLX) pentru cele 7 sub-categorii: “Haine – Încălțăminte copii și gravide”; “La plimbare”; “Jocuri – Jucării”; “Camera copilului”; “Alimentație – Îngrijire”; “Articole școlare – papetărie” și “Alte produse pentru copii”.

Pentru intervalul analizat, topul celor mai căutate articole pentru copii include (în funcție de numărul total al căutarilor/produs): mașinuțele electrice, cu aproape 6.900 de căutări și cel mai ridicat interval de prețuri (1.100 – 1.200 lei), urmate îndeaproape de triciclete, cu peste 6.800 de căutări și prețuri situate între 260 – 270 lei. De asemenea, părinții au încercat să găsească în platformă și diverse tipuri de cărucioare (3 în 1, sport), cumulând, astfel, un total de peste 16.000 de căutări, aceste articole având costuri cuprinse între 360 și 940 lei.

logo

Topul este completat de interesul crescut pentru tobogane (3.200 căutari, 370 – 650 lei), căsuțe pentru copii (3.100 căutari, 270 – 620 lei) și pătuțuri pentru bebeluși (peste 2.500 căutări, 350 – 390 lei). Pe ultimul loc din top se află premergătoarele, cu peste 1.800 de căutări și prețuri de până la 160 lei.

În ceea ce privește căutările părinților pentru jocuri și jucării în platforma OLX, topul este condus de căsuțele pentru copii, cu peste 4.500 de căutări în ultimele două luni, iar pe următoarele două locuri se află toboganele (peste 3.000 căutări) și păpușile Monster High (aproximativ 1.300 căutări).

Mai mult, pe parcursul lunilor aprilie și mai 2022, unele dintre cele mai ridicate costuri în categoria “Mama și copilul” s-au înregistrat pentru articole precum: o colecție spectaculoasă, cuprinzând câteva sute de trenulețe electrice și accesorii (25.000 lei), mobilier pentru camera copilului (14.500 lei), dar și un UTV electric pentru copii (8.400 lei). La polul opus, cele mai convenabile prețuri s-au regăsit la anunțurile postate pentru produsele de papetarie (rechizite, produse școlare, cartonașe, stickere, abțibilduri).

Serviciul de Livrare prin OLX este disponibil și în categoria “Mama și copilul”, permițând tuturor consumatorilor să primească și să expedieze colete pe întreg teritoriul României, în condiții de siguranță, să câștige timp și să economisească bani cu ajutorul costurilor preferențiale. În topul celor mai livrate articole din această categorie se numără produse precum încălțăminte pentru copii, haine pentru cei mici, cărucioare, alimentație copii și marsupii – hamuri – premergătoare, toate acestea însemnând un total de aproximativ 2.000 de livrări, pe parcursul lunilor mai și aprilie ale acestui an.

Despre OLX:

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOSAndroid și Huawei AppStore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>