post

Elizabeta Turcu Juverdeanu interpreta completa de muzica populara romaneasca

Elizabeta Turcu Juverdeanu  este o interpreta completa de muzica populara romaneasca, cu o experienta uriasa in domeniu. Cand zicem “interpreta completa” ne referim la faptul ca repertoriul acestei ariste minunate este foarte complex si vast, plecand de la sarbe, hore si doine, pana la melodii de dor si dragoste.

Nascuta in satul Oiesti, din judetul Arges, interpreta este cunoscuta ca fiind o reprezentanta a Munteniei cand vine vorba despre muzica populara si folclor, majoritatea pieselor provenind din aceasta zona. Inca din copilarie Elizabeta a avut grjia sa isi aleaga modele in viata care aveau sa ii aduca motivatia si vointa necesara pentru a continua cu muzica. Celebrele Maria Lataretu si Maria Tanase, cu nebagare de seama, au reusit sa transforme de-a lungul timpului copiii in adevarati artisti, care printre acestia se enumera si Elizabeta Turcu.

Venind pe lume in 1954, artista si-a facut debutul muzical la caminul cultural din satul natal, iar de atunci restul este istorie. Desi parintii au vrut ca ea sa fie educatoare, visurile interpretei erau altele, iar astfel a reusit sa ajunga unde este astazi. Imediat dupa terminarea liceului a urmat cursurile de la Scoala de Arte Populare din Pitesti, ca mai apoi sa studieze la Facultatea de Muzica de la Universitatea “Spiru Haret”.

Orasul Slatina avea sa fie acela care ii aduce debutul oficial al interpretei, unde aceasta participa la un festival local la varsta de 19 ani. Datorita prestatiei extraordinare si a vocii superbe a fost usor remarcata de diferite orchestre, reusind sa se angajeze la “Doina Oltului“. Diferitele premii pe care le-a obtinut la festivaluri nationale, au ajuns sa ii creasca si mai mult popularitatea Elizabetei, care in 1979 avea sa devina solista Ansamblului Doinei al Armatei, ansamblu din care face parte si in prezent. Decenii intregi Elizabeta Turcu a participat la mii de concerte atat in Romania, cat si peste hotare. In toti acestia ani a avut o multime de colaborari cu alti interpreti faimosi de muzica populara ca Irina Loghin, Maria Ciobanu si Ion Dolanescu. “Dragoste, floare cu spini”, “Neicuta vorbele tale” sau “De n-ar fi pe lume dor” sunt doar cateva din multimea de piese pe care Elizabeta Turcu le interpreteaza la concerte si evenimentele speciale la care este invitata.

In prezent, ajunsa la varsta de 68 ani, Elizabeta Turcu se bucura in continuare de faima si este un artist cu un program aglomerat cu multe spectacole. Mereu isi face timp sa multumeasca pe toata lumea si sa transmita diferesele piese compuse prin munca si talent. Vrei un artist pentru petrecere firma, spectacol, corporate party, aniversari, festivitati?

Cu o copilarie nu foarte dorita de altii, dar cu un talent enorm, artista pune suflet si pasiune in piesele pe care le canta. Ea reuseste sa faca pe romani sa uite de griji si sa se bucure de voia buna pe care le-o transmite. Dupa spusele artistei, romanii nu se bucura indeajuns de mult de muzica traditionala pe care o au si ar trebui sa ii acorde mai multa atentie deoarece marea majoritatea s-ar putea sa se regaseasca cu usurinta in versurile muzicii populare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>