Noi certificări obținute de sistemele de tipar digital de la Konica Minolta

București, România, 31 Ianuarie 2022 

Konica Minolta, companie de top în industria de print, a obținut certificarea internațională FograCert Validation Printing System (VPS) pentru două dintre sistemele sale de tipar digital, de mare viteză – AccurioPress C14000 și AccurioPress C4080, precum și acreditarea TOY privind siguranța copiilor, pentru AccurioPress C14000.

AccurioPress C4080 S08 location picture 150816

Sistemele de producție premiate fac parte din seria emblematică de înaltă producție – AccurioPress C14000 și seria AccurioPress C4080. Aceste echipamente au fost dezvoltate pentru a susține adaptarea clienților la cerințele unei piețe în continuă schimbare, prin crearea unor noi surse de venituri.

AccurioPress C14000_C12000 location picture_EM2_4075

Fogra, institut de cercetare pentru tehnologiile de printare din Germania, oferă certificări pentru sistemele de producție de tipar care demonstrează respectarea standardelor ISO, pe baza unor criterii măsurabile. În urma probelor la care au fost supuse, seriile de echipamente Konica Minolta: AccurioPress C14000 și AccurioPress C4080 „au îndeplinit toate criteriile programului, în configurațiile testate”. Sistemele de producție de tipar digital dețin acum certificare pentru utilizarea controlerelor opționale – EFI Fiery sau Konica Minolta.

AccurioPress C14000 location picture_EM2_3793_1

Acreditarea Fogra este acordată în urma unor teste extinse, în diferite condiții de printare, acoperind o gamă largă de capabilități. Acestea au inclus conformitatea PDF/X, culoarea substratului de verificare, luciul și fluorescența, acuratețea culorii tipărite, uniformitatea și rezistența la lumină. Alți factori au fost rezistența la decolorare și la frecare a printului, repetabilitatea pe termen lung și scurt, transferul valorii colorimetrice a tonului, limitele de reproducere a valorii tonului, registrul imaginii și rezoluția de printare.

 AccurioPress C14000 location picture_EM2_4340

Premiat de TÜV Rheinland, AccurioPress C14000 a fost supus unor serii de teste în Köln și Nürnberg, Germania, care încorporează standardele naționale și internaționale pentru siguranța jucăriilor. Aceste teste au confirmat că AccurioPress C14000 îndeplinește criteriile definite pentru siguranța de utilizare a produselor tipărite de către copii.

TÜV Rheinland reprezintă acreditarea de siguranță și calitate în aproape toate domeniile de afaceri. Este un sistem de încredere a validității mărcilor testate, a referințelor și certificărilor. Premiatul AccurioPress C14000, de la Konica Minolta, a îndeplinit toate criteriile TÜV Rheinland pentru testarea jucăriilor, la categoriile specifice pentru acestea: EN 71-3 și EN 71-9. Această nouă certificare, de la TÜV Rheinland, vine la un an după ce Konica Minolta a câștigat „Good Design Award 2020”, distincție oferită de Institutul Japonez de Promovare a Designului (JDP) pentru seria AccurioPress C14000.

Karl-Friedrich Edenhuizen, Product Manager Color Devices, Professional Printing Group, Konica Minolta Business Solutions Europa: „Suntem încântați și mândri că sistemul nostru emblematic – AccurioPress C14000 – a obținut această acreditare internațională (Toy safety recognition – n.r.). Nu mai este vorba doar de a deține cea mai bună tehnologie. Acest sistem este exemplul concret al modului în care toate sistemele noastre de producție de tipar sunt incredibil de versatile și au atât de multe și diferite utilizări, în atât de multe sectoare.”

Seria AccurioPress C14000 include sisteme de tipar digital de înaltă producție, care au capacitatea de a printa până la 120 de pagini A4 pe minut (ppm) – modelul AccurioPress C12000 – și până la 140 de pagini A4 ppm – AccurioPress C14000. Seria AccurioPress C4080 include sisteme entry-level și de nivel mediu care susțin clienții să reevalueze comunicările grafice. Modelele acestei serii sunt AccurioPress C4080, cu o viteză de printare de până la 81 ppm, AccurioPress C4070 (71ppm) și AccurioPrint C4065 (66ppm).

 

Ines Wennemann, Production Printing Manager, Konica Business Solutions Europa: „Konica Minolta este recunoscută ca lider în transformarea printului și suntem încântați că am obținut acreditarea Fogra pentru seriile AccurioPress C14000 și AccurioPress C4080, precum și certificarea pentru siguranța copiilor, de la TÜV RheinlandContinuăm să ne susținem clienții din perspectiva reevaluării posibilităților de extindere pe noi piețe. Toate sistemele noastre beneficiază de automatizare avansată, productivitate ridicată, cu efecte tangibile și mai puține deșeuri, plus un cost total de proprietate mai mic.”

 

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 30 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>