Be Brilliant Together: Huawei anunță lansarea oficială a EMUI 11

Huawei a anunțat lansarea oficială a EMUI 11 în cadrul Huawei Developer Conference 2020. În cadrul conferinței, Wang Chenglu, Președintele Departamentului Software, Huawei Consumer Business Group (BG), a prezentat principalele funcții ale noului sistem de operare, inclusiv noul design UX bazat pe factorul uman, noi caracteristici de confidențialitate și securitate și experiențe îmbunătățite pentru toate scenariile.

Design artistic optimizat științific pentru interacțiunea utilizatorului

În proiectarea produselor, perfecțiunea are loc atunci când arta întâlnește știința, iar cu EMUI 11, Huawei atinge echilibrul între cele două. Noul design artistic oferă un aspect inedit, iar tranzițiile și interacțiunile UI au fost optimizate pentru ca factorii umani să îmbunătățească experiența de utilizare.

Cu un nou design și optimizat cu o nouă tehnologie, EMUI 11 le oferă utilizatorilor ocazia de a-și exprima creativitatea fără margini cu noile opțiuni Always-On Display (AOD). Noul AOD permite personalizarea ecranului cu ajutorul artei moderne. Inspirat de opera renumitului pictor Piet Mondrian, noul AOD este adoptat cu paleta de culori primare roșu, galben și albastru. Utilizatorii pot să treacă dincolo de schema de culori a lui Mondrian și să coordoneze paleta de culori AOD cu propriile fotografii. De exemplu, aceștia pot asorta cu ușurință culoarea AOD cu ținutele lor zilnice, realizând o fotografie cu hainele pe care le poartă. Algoritmii AI vor extrage culoarea imaginii și vor genera o paletă potrivită pentru AOD.

Laboratorul Huawei de cercetare și inginerie a factorilor umani a contribuit la proiectarea ergonomică a EMUI 11. Formată din unii dintre cei mai buni academicieni și ingineri de la universități de top, printre care Universitatea Tsinghua, Universitatea Zhejiang și Academia Chineză de Științe, echipa de cercetare a analizat cu atenție experiența de utilizare și experiența vizuală și interactivă optimizată a sistemului EMUI 11, pentru a atinge cel mai înalt grad de confort și o experiență de utilizare cât mai plăcută.

Noile animații cu tranziții de lungă durată inspirate de tehnica omonimă din domeniul cinematografiei îi ajută pe utilizatori să se concentreze mai bine asupra sarcinilor. Rezultatele cercetării factorilor umani indică faptul că, în comparație cu tranzițiile obișnuite, tranzițiile de lungă durată scurtează mișcarea ochilor utilizatorului și diminuează oboseala, îmbunătățind în același timp eficiența recunoașterii.

Tehnologia distribuită îmbunătățită oferă noi experiențe de utilizare

Funcțiile pentru toate scenariile alimentate de tehnologia distribuită a Huawei, precum MeeTime și Multi-Screen Collaboration, au devenit deja emblematice pentru EMUI. Această tehnologie inovatoare le permite dispozitivelor să virtualizeze și să distribuie capabilitățile software între ele. Utilizatorii nu mai depind de limitările hardware și sunt liberi să își personalizeze experiența pe baza nevoilor și preferințelor lor individuale.

Beneficiind de îmbunătățirile aduse tehnologiei distribuite, Multi-Screen Collaboration suportă acum până la trei ferestre active. Această funcție poate fi utilizată în special de elevi, în timpul cursurilor online. De exemplu, ei pot folosi prima fereastră pentru a viziona fluxul, a doua fereastră pentru o aplicație pentru notițe, iar pe a treia pentru a discuta despre materialele folosite alături de colegii de clasă.

Multi-Screen Collaboration permite și o sinergie mai bună între PC-uri și tablete. Odată ce conexiunea este stabilită, tableta poate acționa ca o cameră web externă sau ca un al doilea ecran pentru computer, în timp ce computerul își poate partaja perifericele cu tableta. Documentele salvate pe computer pot fi editate direct pe tabletă, fie cu intrări tactile, fie cu un stylus pentru ilustrații. Într-o ședință, utilizatorii pot marca cu ușurință slide-urile de prezentare pe măsură ce acestea le sunt necesare pentru a-i ajuta să-și ilustreze ideile sau să folosească al doilea ecran pentru a căuta informații suplimentare.

Funcții de securitate și de confidențialitate certificate pentru protejarea datelor cu caracter personal

EMUI a oferit întotdeauna soluții complete de securitate pentru protecția utilizatorilor de dispozitive Huawei. La nivel de sistem, kernelul TEE OS a obținut CC EAL5+, cel mai înalt nivel comercial de securitate din lume. Huawei respectă cu strictețe reglementările locale și internaționale privind confidențialitatea utilizatorilor, inclusiv GDPR și GAPP, iar compania a primit certificări care includ, dar nu se limitează la ISO27701 și sigiliul ePrivacy. Acestea sunt unele dintre cele mai influente certificări de protecție a confidențialității din Europa. Toate aceste certificări dovedesc angajamentul Huawei față de standardele globale pe tot parcursul ciclului de viață al produsului – proiectare, cercetare și dezvoltare, întreținere și protejarea confidențialității utilizatorilor.

EMUI 11 vine și cu noi funcții de confidențialitate. Atunci când transferă imagini, utilizatorii pot elimina cu ușurință din fișier toate datele personale sensibile precum locația, ora și detaliile dispozitivului. La rândul lor, memo-urile criptate protejează notițele personale, securizând conținutul cu un cod PIN sau blocare biometrică.

Programul EMUI 11 Beta

În timpul prezentării, Huawei a anunțat și programul EMUI 11 beta. Dispozitivele eligibile sunt HUAWEI P40, HUAWEI P40 Pro, HUAWEI P40 Pro+, HUAWEI Mate 30, HUAWEI Mate 30 5G, HUAWEI Mate 30 Pro, HUAWEI Mate 30 Pro 5G, PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 30 RS, HUAWEI MatePad Pro și HUAWEI MatePad Pro 5G. Eligibilitatea pentru versiunea beta va fi extinsă și pentru Honor 30, Honor V30, HUAWEI nova 7 și altele, la o dată ulterioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>