HUAWEI: dezvoltarea Seamless AI Life, strategia care oferă noi oportunități de piață în direcția conectivității ubicue

București, 21 mai, 2020 – În cadrul Huawei Analyst Summit 2020, organizat la Shenzhen săptămâna aceasta, reprezentanți ai Huawei Consumer Business Group au avut parte de discuții cu analiștii prezenți la eveniment despre cele mai recente tendințe ale industriei, tehnologii inovatoare și dezvoltarea ecosistemelor. Tema summit-ului din acest an a fost „Seamless AI Life, iar discuția s-a concentrat pe direcția dezvoltării viitoare a companiei.

Strategia HUAWEI „1+8+N” Seamless AI Life se referă la tehnologiile de conectare WAN și pe distanțe scurte pentru a conecta mai multe dispozitive și pentru a permite schimbul de capabilități între diferite device-uri utilizate în scenarii diverse, oferind consumatorilor o experiență de utilizare inteligentă. HUAWEI continuă să investească în tehnologii de bază reprezentate de 5G, Huawei Share, OS distribuit și Huawei Assistant. Cu ajutorul acestora, compania își consolidează competitivitatea pe termen lung și lansează permanent produse inovatoare. În plus, Huawei Mobile Services permite utilizatorilor să sincronizeze conținut pe mai multe dispozitive, experiența de lucru sau de relaxare fiind astfel mai productivă și mai conectată.

Era Internet of Everything a deschis o nouă piață de miliarde de dolari și va aduce noi forme de servicii și dispozitive pe piață. Huawei Consumer Business Group urmărește viziunea strategică Seamless AI Life și își propune să revoluționeze experiența consumatorilor prin conectare hardware, distribuirea capabilităților și sincronizarea conținutului și a serviciilor între dispozitive 1+8+N.“, a declarat Shao Yang, Chief Strategy Officer, Huawei CBG.

Experiență bazată pe software și ecosistem bazat pe un sistem de operare distribuit

Dezvoltarea tehnologiilor de rețele de comunicații și interacțiuni cu utilizatorii determină evoluția continuă a dispozitivelor. Consumatorii individuali cumpără un număr tot mai mare de dispozitive inteligente. Cu toate acestea, mulți consideră că achiziționarea tuturor acestor device-uri pentru a permite schimbul de capabilități între diferite dispozitive poate fi o experiență frustrantă.

În cadrul summit-ului, Wang Chenglu, Software Engineering Department President, Huawei CBG, a declarat că „Viitoarea direcție de dezvoltare a dispozitivelor inteligente este de a conecta dispozitive multiple și de a permite extinderea capacității flexibile, având smartphone-urile drept nucleu. Această strategie presupune noi cerințe pentru sistemele de operare. Comunicarea între dispozitive trebuie să fie la fel de eficientă și fluidă precum comunicarea intra-dispozitiv, iar ecosistemul trebuie să fie cu adevărat deschis și să sprijine partajarea capabilităților cu dispozitive terțe.

 

(Imagine: Wang Chenglu, președintele departamentului de inginerie software Huawei Consumer BG)

Cu baza de date distribuite, HUAWEI a revoluționat în totalitate sistemul de operare, de la arhitectura nivelului de bază, la interacțiunea între dispozitive, permițând o colaborare fluidă între acestea, comparabilă cu accesul la datele intra-dispozitiv. Se stabilesc astfel relații bazate pe încredere între oameni, dispozitive și date prin tehnologia de securitate distribuită, pentru a asigura confidențialitatea utilizatorului în toate scenariile. Prin deschiderea capabilității distribuite mai multe dispozitive își pot partaja capabilitățile între ele. De exemplu, prin funcția de colaborare pe mai multe ecrane a EMUI 10.1, camera sau microfonul PC-ului pot fi folosite pentru a răspunde la un apel primit pe telefonul mobil. Centrul de control multi-device de pe telefon oferă o interacțiune inteligentă între dispozitive, permițând pornirea dispozitivelor IoT sau proiectarea ecranului unui dispozitiv pe ecranul altuia.

Deschiderea capabilităților distribuite va aduce mai multe oportunități în industrie. Capabilitatea distribuită permite aplicațiilor să recurgă mai ușor la cele ale dispozitivului, ceea ce crește, în schimb, rata de utilizare a acestuia. În plus, capabilitățile distribuite pot reduce dificultățile de dezvoltare și economisesc timpul necesar dezvoltatorilor, care trebuie să dezvolte o singură versiune de aplicație pentru mai multe dispozitive. Astfel, le pot furniza utilizatorilor o experiență Seamless AI life, care oferă colaborare multi-device.

Capabilitățile Huawei Mobile Service oferă o experiență de utilizare armonioasă, susținută de AI

HUAWEI oferă capabilitățile „chipset-dispozitiv-cloud” dezvoltatorilor. Aceste funcții includ zeci de kituri HMS Core, printre care se numără Account Kit, In-App Purchase Kit, Machine Learning Kit, HiAI Kit sau Camera Kit. HUAWEI lucrează cu dezvoltatorii și partenerii din întreaga lume pentru a construi ecosistemul Huawei Mobile Services și pentru a îmbogăți conținutul și serviciile disponibile pentru utilizatori, oferindu-le o viață armonioasă susținută de AI în era 5G.

Adresându-se participanților, Eric Tan, Consumer Cloud Service Department Vicepresident, Huawei CBG, a spus că „HUAWEI oferă aplicații de top, reduce pașii și timpul pentru căutarea și selectarea unei aplicații și aduce aplicații mai sigure și atractive la nivel local.” În plus, HUAWEI a lansat la nivel global Quick Apps și Ability. Quick Apps oferă o experiență fără instalare și atingere la redare, în timp ce abilitățile atomice sunt localizate eficient și recomandate în mod inteligent, aducând utilizatorilor o experiență solidă între dispozitive și cazuri de utilizare.

(Imagine: Eric Tan, vicepreședinte Consumer Cloud Service Department, Huawei Consumer BG)

Compania pune la dispoziția dezvoltatorilor instrumente corespunzătoare mediilor de dezvoltare (IDE), sprijinind un punct unic de acces pentru distribuirea globală către toate tipurile de dispozitive. Din martie 2020, HUAWEI colaborează cu peste 1,4 milioane de dezvoltatori înregistrați la nivel mondial. Aceștia folosesc kiturile HMS Core, hărțile și serviciile de analiză, în timp ce peste 60.000 de aplicații au deja servicii HMS Core integrate, cu o creștere de 66,7% față de anul precedent. În viitor, HUAWEI va deschide mai multe funcții chipset-dispozitiv-cloud și va lucra cu dezvoltatori și parteneri de excepție din întreaga lume pentru a construi un ecosistem Seamless AI life.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>