post

RAZER EXTINDE LIMITELE GAMINGULUI PE PC ȘI PE MOBILE LA CES 2020

Cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri din lume prezintă în premieră soluții de gaming bazate pe folosirea tehnologiilor 5G și cloud, inovează categoria sistemelor desktop destinate jocurilor și uimește cu un nou concept de simulator pentru eracing

BUCUREȘTI, 8 ianuarie 2020 – Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a anunțat în cadrul CES 2020 Razer Kishi, un controller mobil universal, Razer Sila 5G, un nou router bazat pe tehnologia 5G ce le este destinat utilizatorilor casnici, Razer Tomahawk, un sistem de tip desktop adresat gamerilor, respectiv conceptul Razer Eracing Simulator, dezvoltat în colaborare cu mai mulți publisheri de jocuri video și distribuitori de tehnologie.

În cadrul standului Razer de la CES (#21000), vizitatorii sunt invitați să descopere o experiență de gaming bazată pe folosirea tehnologiei cloud, inclusiv o avanpremieră a implementării soluției NVIDIA GeForce NOW. De asemenea, pasionații de jocuri video sunt așteptați și de un nou sistem de tip desktop,  modular, deosebit de compact care impune noi standarde în industrie, dar și de o provocare: parcurgerea într-un timp cât mai scurt a trei ture de pistă în cadrul Razer Eracing Simulator.

Iată mai multe detalii despre cele mai importante anunțuri făcute de Razer în cadrul CES 2020.

RAZER DESCHIDE CALEA CĂTRE CLOUD GAMING

Din postura de lider incontestabil al inovației pe segmentul de gaming în categoriile de echipamente hardware, aplicații software și servicii, Razer se angajează să pregătească jucătorii pentru viitorul gamingului pe mobile, dar și în cloud. Propunându-și să dezvolte un ecosistem unic de periferice performante și soluții de infrastructură pentru cloud-gaming, compania a prezentat Razer Kishi, un controller universal (compatibil cu iOS și cu Android) conceput în mod special pentru această tehnologie, respectiv Razer Sila 5G Home Router, primul router 5G dezvoltat în special pentru gameri.

Controller-ul universal, Razer Kishi, dezvoltat pentru jocurile mobile asigură un gameplay cu latență deosebit de scăzută atât pe dispozitivele Android, cât și pe cele iOS. Bazat pe forma compactă și ergonomică a Razer Junglecat, controller care a țintit în special utilizatorii de Razer Phone 2, noul Razer Kishi compatibil cu tehnologiile de cloud-gaming oferă butoane analog, dar și thumbstick-uri deosebit de precise pe ambele părți. Datorită design-ului său conceput în parteneriat cu Gamevice, care permite amplasarea dispozitivelor mobile în partea de mijloc a controller-ului, acesta este compatibil cu majoritatea telefoanelor mobile.

Controlul cu latențe deosebit de scăzute, oferite în mod nativ și pentru cloud-gaming, este asigurat de portul USB-C sau Apple Lightning®, amplasat discret, alături de porturile de alimentare de tip pass-through, care permit încărcarea Kishi și în timpul folosirii. Razer Kishi este compatibil cu majoritatea jocurilor Android sau iOS care oferă suport pentru folosirea unui controller mobil. Lista jocurilor compatibile include atât titluri native, cât și jocuri oferite prin servicii de tip cloud.

“Razer este încântat să extindă colaborarea cu NVIDIA prin participarea la programul GeForce NOW Recommended,” a declarat Jason Schwartz, șeful diviziei de Mobile Gaming în cadrul Razer. “GeForce NOW permite gaming-ului pe PC să beneficieze de avantajele tehnologiei cloud, transformând sistemele hardware cu performanță scăzută sau incompatibile cu jocurile video, în sisteme de gaming care profită de performanțele GeForce. Controllerele mobile Razer reprezintă perifericul perfect care îmbunătățește experiența oferită de cloud gaming, așa cum se pot convinge și cei care vizitează standul Razer de la CES.”

Controllerele mobile Razer Kishi (pentru Android sau pentru iOS) vor deveni disponibile la începutul lui 2020.

Conceptul Razer Sila 5G Home Router reprezintă un dispozitiv de rețelistică ce oferă viteze sporite, conceput în mod special pentru a răspunde la nevoile gamerilor. Latențele deosebit de mici atât în condiții de utilizare staționare, cât și în scenarii mobile, se datorează tehnologiei proprietare, Razer FasTrack. Bateria încorporată permite folosirea dispozitivului și ca hotspot 5G, permițând astfel desfășurarea de turnee impromptu fără probleme de latență, indiferent de locație.

Tehnologia Razer FasTrack reprezintă o funcție QoS (quality of service) inteligentă, care se adaptează în mod continuu, oferind prioritate în accesarea lățimii de bandă pentru conexiunile aplicațiilor și dispozitivelor de gaming și streaming. Modul unic de funcționare, Gaming Mode, asigură sesiuni de gaming online fără întreruperi.

Razer Sila 5G Home Router permite prioritizarea dispozitivelor precum consolele Xbox sau sistemele  desktop, fiind proiectat să optimizeze performanțele serviciilor de tip cloud-gaming. Noul dispozitiv încorporează și un indicator care notifică utilizatorii când se schimbă dispozitivul prioritizat, oferind astfel informații cheie dintr-o singură privire.

Noul router poate fi controlat cu ușurință prin aplicația disponibilă pentru Android și iOS, care permite utilizatorilor să aleagă aplicații și jocuri individuale, sau chiar categorii de aplicații care să beneficieze de prioritate. Mai mult, aplicația permite controlul rapid și ușor a rețelelor de tip guest, a protocoalelor de securitate și stabilirea facilă a dispozitivelor prioritare.

RAZER REDEFINEȘTE SISTEMELE COMPACTE DE GAMING

În parteneriat cu Intel®, Razer a prezintat Razer Tomahawk Gaming Desktop – primul sistem desktop cu adevărat modular, bazat pe carcasa deosebit de compactă Razer Tomahawk N1.

Combinându-se perfect cu Intel® NUC 9 Extreme Compute Element, carcasa Razer Tomahawk N1 oferă pe lângă un design deosebit de compact și o construcție modulară. Bazat pe stilul de design minimalist caracteristic Razer, rezultatul este o carcasă unică, care poate asigura performanțe de invidiat fără să ocupe spațiul necesar unui sistem desktop tradițional.

Carcasa de aluminiu a Razer Tomahawk este completată de ferestre din sticlă securizată, amplasate în lateral, punând astfel în valoare placa grafică montată vertical. Design-ul încorporează și un generos spațiu de ventilare amplasat în partea superioară a carcasei, suficient pentru a asigura temperaturi de funcționare optime. Partea din spate se bazează pe un mecanism ce permite accesul facil la interior, fără să fie nevoie de folosirea unor unelte.

Sistemul Razer Tomahawk Gaming Desktop va încorpora un procesor Intel® Core-i9, 64GB de memorie RAM DDR4 și o placă grafică NVIDIA™ GeForce RTX™ 2080. Atât modulele RAM, cât și cele SSD conectate la placa NUC pot fi extinse după placul utilizatorilor. Mai mult, atât placa grafică cât și cea NUC pot fi înlocuite, sistemul putând să țină astfel pasul cu ambițiile utilizatorilor.

Razer Tomahawk Gaming Desktop va fi disponibil în prima jumătate a anului 2020. Carcasa Tomahawk N1 va fi disponibilă și ca produs de sine stătător, fiind destinat entuziaștilor de PC-uri care doresc să-și construiască propriul sistem.

Luând în considerare nevoia din ce în ce mai acută pentru putere de procesare prezentată de jocurile curente și viitoare, Razer va lansa anul acesta și o nouă generație de laptopuri de gaming Razer Blade. Bazate pe seria de procesoare  10th Gen Intel® Core™ H-Series, noile modele vor include ecrane cu refresh rate de până la 300Hz, plăci grafice deosebit de puternice și un design optimizat pentru a putea păstra poziția de lider a domeniului.

RAZER OCUPĂ PRIMUL LOC ÎN NOUA CATEGORIE DE SPORTURI ELECTRONICE, ERACING

Pentru a transforma în realitate conceptul Razer Eracing Simulator, Razer a colaborat cu mai multe companii cu experiență în domeniul simulatoarelor de curse, pentru a oferi cea mai captivantă experiență de joc văzută până acum. Conceptul se dorește a fi o avanpremieră a felului în care evoluează competițiile de eracing. Sistemul prezentat rulează jocul Project CARS Pro, încorporând tehnologii dezvoltate de renumitele firme Vesaro, Simpit, Fanatec și Synthesis VR. Rezultatul colaborării este un simulator inovator care garantează o experiență nemaiîntâlnită datorită sistemului de proiecție cu unghi de 202 grade, a platformei hidraulice, a controlului 100% manual și a volanului care include și un schimbător de viteze cu padele.

Carcasa simulatorului este construită din materiale extrem de rezistente, ce găzduiesc un nucleu confecționat manual și proiectat ca un sistem modular avansat, ce permite implementarea mai multor scenarii de simulare. Nucleul sistemului este amplasat pe o platformă hidraulică ce folosește două elemente de acționare în combinație cu un mecanism de control, făcând astfel posibilă simularea profesională nu doar a diferitelor tipuri de teren, dar și a forțelor G la care este supus pilotul. Experiența de simulare este desăvârșită de folosirea unui sistem audio deosebit de performant. Sistemul de proiecție Real surround conceput de Simpit presupune folosirea a două proiectoare Full-HD, ce redau imaginea pe o suprafață de proiecție specială de culoare neagră și cu o diagonală de 128 de țoli. Astfel, pe lângă unghiul vizual de 202 grade sistemul oferă culori vii cu nuanțe veridice de negru.

Controlul se realizează prin volanul conceput de Fanatec, confecționat din aluminiu anodizat și fibră de carbon, acesta fiind îmbrăcat în piele fină. Volanul include și padele magnetice și butoane ajustabile ce au rolul de a schimba vitezele și de a oferi acces la diferitele funcții de asistență pe timpul șofatului. Sistemul de control este completat de cele trei pedale de accelerație, frână și ambreiaj. Scaunul folosit redă forțele gravitaționale ce acționează asupra pilotului printr-un sistem complex de presiune, simulând astfel nu doar accelerația, dar și efectele curbelor strânse.

“Scena competițiilor profesioniste de eracing este o zonă cu mult potențial și cu o evoluție rapidă, un domeniu al sporturilor electronice pe care Razer a decis să-l inoveze, făcând jocurile mai captivante, mai distractive și mai spectaculoase pentru fani,” a declarat David Tse, Global Esports Director în cadrul Razer. “Suntem pregătiți să investim resursele necesare pentru evoluția acestui domeniu.”

“Suntem deosebit de încântați să colaborăm cu Razer pentru debutul lor pe scena de curse din cadrul sporturilor electronice, ce are loc la CES 2020. Prin combinarea unuia dintre sistemele noastre profesionale cu eforturile Razer investite în domeniul simulatoarelor de curse, suntem siguri că vom extinde limitele competițiilor de curse virtuale și le vom aduce în lumina reflectoarelor, făcându-le accesibile unui număr mai mare de oameni,” a declarat Nevil Slade, CEO și Designer în cadrul Vesaro.

Razer va continua să dezvolte și să construiască simulatorul suprem de eracing, colaborând cu cei mai mari producători de hardware și de software din industrie. De asemenea, Razer va investi și în competițiile și ligile de eracing. Cei interesați de o colaborare pentru dezvoltarea simulatorului pot contacta firma la adresa eracing@razer.com.

DESPRE CONTROLLERELE MOBILE RAZER KISHI

  • Conexiune USB-C sau Apple Lightning™
  • Lista telefoanelor Android compatibile: Samsung Galaxy S8/S8+/S9/S9+/S10e/S10/S10+/Note 8/Note 9/Note 10/Note 10+, Google Pixel 2/2 XL/3/3XL/4/4XL, și alte dispozitive cu sistem de operare Android 7.0 Nougat sau versiuni mai noi
  • Dispozitive iOS compatibile: iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max, iPhone XR/XS/XS Max, iPhone X, iPhone 8/8 Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 6 / 6 Plus
  • Încărcare de tip pass through
  • Conectivitate lipsită de latență

DESPRE RAZER SILA 5G HOME ROUTER

  • Qualcomm SDX55 + Hawkeye IPQ8072A
  • 5G NR (Sub-6 și mmWave) și 4G LTE
  • Wi-Fi 6 802.11ax 4×4
  • Porturi: 1 x 2.5Gbps WAN, 4 x 1Gbps LAN, 1 x USB 3.0
  • 1 x slot de card SIM

Specificații Mesh Node

  • Qualcomm Atheros IPQ6000
  • Wi-Fi 6 11ax 2×2
  • Porturi: 1 x 1Gbps WAN, 4 x 1Gbps LAN, 1 x USB 3.0

DESPRE RAZER TOMAHAWK GAMING DESKTOP

Intel NUC

  • CPU până la Intel 9th Gen i9 8-Core
  • Până la 64GB DDR4 RAM
  • Lăcașuri duale de M.2 SSD
  • Wi-Fi 6

Placă grafică

  • Seria NVIDIA® GeForce RTX™ 20, cu suport pentru plăcile PCI de tip full-length

Design

  • Acces fără unelte
  • Dimensiuni compacte
  • Guri de aerisire deschise pentru o răcire eficientă for efficient cooling

Porturi

  • 2x Thunderbolt 3, 2x 1G Ethernet, 2x HDMI 2.0A, 6x USB 3.2 Gen 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>