Importanta castii de ski

Auzim peste tot despre importanta castii atunci cand mergem pe motor, pe bicicleta sau chiar cand iesim cu skateboard-ul, insa te-ai gandit vreodata cat de important este sa porti casca de ski atunci cand te afli pe partie?

Cand schiezi sau cand faci snowboarding, esti expus tot timpul riscului de a suferi lovituri grave la cap si nu putine au fost cazurile cand schiori profesionisti au fost salvati de la moarte de faptul ca purtau casca in momentul impactului.

poza inforsportal.info - Decathlon

Exista numeroase motive pentru care este indicat si obligatoriu sa purtam casti de schi, iar statisticile subliniaza faptul ca ceea ce multi considera doar un accesoriu are darul de a reduce considerabil numarul de fracturi craniene si rani faciale sau craniene, pentru ca in momentul unei caderi, casca absoarbe unda de soc a impactului. Sigur ca lovitura va exista, insa gradul sau de severitate va fi in mod cert mai mic.

Daca iti faci grii cu privire la faptul ca purtarea castii iti va afecta vizibilitatea sau auzul in timp ce schiezi, e bine sa stii ca temerile in acest sens sunt nefondate. Universitatea John Hopkins a facut recent un studiu in acest sens, care a relevat faptul ca in general castile de ski nu afecteaza vizibilitatea si auzul atat de mult incat sa te impiedice sa schiezi bine. De asemenea, cercetarea a mai indicat faptul ca o casca nu cauzeaza leziuni la nivelul gatului, in cadere.

Alte beneficii ale purtarii castii de ski includ blocarea razelor soarelui si a zapezii care iti pot afecta fata. De asemenea, casca te ajuta sa iti mentii temperatura capului ridicata, ceea ce este important pentru ca temperatura corpului scade de la cap mai mult decat din oricare alta parte a corpului.

In plus, casca iti mentine ochelarii fixati, ceea ce este foarte util, ochelarii de ski fiind un accesoriu absolut obligatoriu pentru o vedere perfecta si nestanjenita.

Extrem de important pentru ca o casca de ski sa iti ofere siguranta si protectie este sa alegi modelul si marimea ce ti se potriveste perfect. Casca va trebui sa se aseze fix pe cap si sa nu se balanseze in stanga sau in dreapta atunci cand este inchisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>