post

Informatii utile despre implantul dentar

Implantul dentar este modalitatea prin care dintele sau dintii lipsa sunt inlocuiti cu succes astfel incat estetica fetei sau sanatatea dentara sa nu aiba de suferit de pe urma pierderii dintilor. Acesta este cea mai performanta si eficienta solutie prin care dintii pot fi inlocuiti. Inainte de a decide daca sa apelezi sau nu la un implant dentar trebuie sa cunosti cateva informatii pretioase despre aceasta tehnica de inlocuire a dintilor. 5 dintre aceste informatii sunt urmatoarele:

  1. Dintii aflati in vecinatatea dintelui lipsa nu vor avea de suferit de pe urma implantului dentar asa cum s-ar intampla in cazul in care s-ar apela la alta metoda de inlocuire a dintilor lipsa. Implantul dentar are rol de radacina artificiala motiv pentru care nu mai este nevoie de slefuirea dintilor lipsa.
  2. Rata de succes a acestei meotde de inlcouire a dintilor este extrem de mare, aceasta situandu-se in jurul valorii de 100%. Cazurile in care implantul dentar esueaza sunt extrem de rare si nu tin de calitatea implantului dentar sau de catre medicul stomatolog care a efectuat aceasta interventie ci de factori externi.
  3. Implantul dentar copiaza in cele mai mici detalii modul in care se vede si se simte dintele natural motiv pentru care nici nu iti vei da seama ca dintii tai nu sunt cei naturali.
  4. Masticatia nu va avea de suferit sub nici o forma de pe urma implantului dentar, acest lucru desfasurandu-se la fel ca atunci cand ai dintii naturali. Dupa efectuarea implantului dentar nu trebuie sa iti faci nici un fel de grija despre tehnica de masticatie sau despre alimentele pe care nu ai voie sa le consumi. Din punct de vedere a masticatiei implantul dentar nu presupune nici o restrictie.
  5. Durata de utilizare a imaplantului natural este la fel de mare ca durata de viata a dintilor naturali, asta in cazul in care acestia sunt ingrijiti corespunzator.

In concluzie implantul dentar este solutia cea mai potrivita la care poate apela o persoana care din diverse motive si-a pierdut dintii. Avantajele oferite de catre acesta fac ca imaplantul dentar sa fie solutia aleasa de un numar din ce in ce mai mare de persoane care se prezinta in cabinetele stomatologice cu probleme cauzate de pierderea dintilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>