Campionatul Super Rally Craiova

Campionatul Super Rally,  a avut loc la Craiova pe 15 septembrie, eveniment la care s-au strans peste 5000 de spectatori atat craioveni cat si din afara orasului.

IMAG0995-768x576

Prima masina electrica de curse din Romania, a fost bineinteles punctul de atractie al pasionatilor de motorsport, ce a participat la acest eveniment, mai exact la deschis, neputand sa concureze deoarece inca nu exista clasa electrica in cadrul competitiilor de viteza din Romania.

imag1075-768x897

Aceasta masina ii apartine pilotului Sorin Ghisoi, multiplu campion national la competitii de viteza. Acesta a avut ideea de a demara proiectul curajos si inovator, de convertire a unui motor termic intr-unul electric, fiind inspirat din intrebarile fiului sau in varsta de 8 ani”Ma tot intreba fiul meu cum cred ca o sa arate lumea in viitor. Mi-am dat seama ca incet-incet, unul cate unul, fiecare dintre noi putem sa ne aducem contributia cu ceva. Adrenalina poate sa existe si fara zgomot, iar o masina electrica e mai ieftin de intretinut. Prevad ca ce fac eu acum, impreuna cu colegii mei din Kaufland e-Rally Team, deschizand drumurile unei noi categorii de competitie, peste cativa ani va fi normalitatea.

IMAG1112_BURST007-768x1010

Traseul pe care sute de cai putere si-au dat intalnire, a fost unul de tip circuit stradal, ce a avut o lungime de 5.4 km, fiind organziat in centrul orasului Craiova de AMC Racing, sub egida lui Mihai Leu, unde 37 de piloti au facut un adevarat spectacol pe 4 roti.

IMAG1031-1024x768

Pe primul loc s-a clasat veteranul Titi Aur, care a scos un timp de doar 3:20,981, locul al doilea fiind ocupat de Mihai Leu ce s-a aflat la bordul unui superb Ferrari 458 iar pe locul trei s-a situat Dani Otil care a concurat cu un Radical SR4 si a terminat concursul cu un timp de 3:28,056

Daca te numeri printre pasionatii de motor sport si adrenalina si daca iti doreste sa vezi prima masina de curse din Romania, in actiune, o vei putea face la la Campulung Muscel (22-23 septembrie), la Sibiu (5-6 octombrie), la Poaiana Brasov (13-14 octombrie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>