Provocari si solutii ale serviciilor de coletarie internationala

Cei care locuiesc in strainatate sau au rude plecate in alte tari, stiu ce inseamna sa trimiti si sa primesti periodic colete. Iar in toata aceasta ecuatie, alegerea corecta a unui furnizor de servicii de coletarie internationala este esentiala.

Romfour
Cei care locuiesc in strainatate sau au rude plecate in alte tari, stiu ce inseamna sa trimiti si sa primesti periodic colete. Iar in toata aceasta ecuatie, alegerea corecta a unui furnizor de servicii de coletarie internationala este esentiala.

In functie de asta depinde timpul de livrare si daca pachetul ajunge intreg sau nu la destinatie sau…daca intr-un final chiar ajunge si nu este ratacit pe drum. Desi sunt destul de rare aceste cazuri si de multe ori exista si o politica de despagubire, indicat este sa facem un research amanuntit inainte de a trimite ceva, orice, indiferent de valoare.

Cum facem research-ul? Simplu:
Pasul 1: Daca pana acum nu ai vazut vreo reclama pe Facebook prin care ti se prezenta vreo oferta pentru servicii de coletarie, da un search pe Google. In acest sens, am facut un mic exercitiu si am cautat “coletarie internationala”. Iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor: o paleta variata de optiuni din catre sa alegem.

Pasul 2: Alegem 3 – 4 furnizori, analizam rutele, preturile si avantajele. Trebuie mentionat faptul ca foarte multe firme de coletarie internationala mizeaza destul de mult pe principiul fidelizarii clientilor, oferind beneficii care nu sunt deloc de neglijat. Asadar, daca gasesti un furnizor anume si esti multumit de servicii, asteapta-te sa primesti cateva oferte pe viitor.

Pasul 3: Cautam firmele alese, pe Facebook. Acolo putem vedea review-urile oamenilor care au mai apelat la serviciile respective iar cu cat stelutele sunt mai multe iar feedback-ul clientilor este unul pozitiv, cu atat mai mult putem lua in calcul sa trimitem pachete cu acea firma.

Pasul 4: Ne uitam la postarile de pe pagina de Facebook. De regula acolo se pun ofertele, beneficiile iar daca s-a intamplat sa le omitem pe site, cu siguranta le vom regasi pe Facebook.

Pasul 5: Pentru informatii suplimetare, putem da si un telefon.

In urma unei astfel de cercetari, am decis sa analizam Romfour, un furnizor de servicii de transport international de persoane, coletarie nationala si internationala, inchirieri masini si transport auto pe platforma.

Ei bine, am aflat ca:

– Se fac trimiteri de colete spre si din 17 destinatii europene (Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovacia, Suedia, Ungaria). Termenul de livrare este de cel mult 5 zile din momentul ridicarii coletului iar daca acest termen nu se respecta, compania Romfour va acorda o reducere de 20% la urmatoarea expeditie. Destul de interesant pana acum!

– Comanda minima pe ruta Europa – Romania este de 15 euro cu livrare din agentie si 20 euro cu livrare la adresa. Asadar, daca nu poti ajunge in agentie, cu doar 5 euro extra, coletul iti vine direct acasa. Daca facem un mic calcul, presupunand ca nu ai masina proprie si trebuie sa iei un taxi, drumul te poate costa si mai mult de 5 euro daca preferi sa ridici pachetul din agentie.

– Greutatea minima a unui colet este de 13 kg. (Asta fiindca pretul se stabileste in functie de greutate) iar greutatea maxima este de 25 de kg/colet.

– La fiecare comanda primesti puncte de recompensa ce pot fi folosite la comenzile urmatoare. Astfel, la 100 kg acumulate pe baza bonurilor primesti din partea ROMFOUR un transport gratuit al unui colet de10 kg spre orice destinatie. Acest lucru se preteaza daca esti un client fidel si faci trimiteri dese.

Am mers mai departe iar pe blog am gasit cateva impresii ale clientilor care au trimis colete cu Romfour:

”Firma ROMFOUR e foarte serioasa, ajunge pachetul in doua zile la usa destinatarului. Bravo, va felicit din tot sufletul si va doresc un an bun si sa o tineti tot asa. Sunteti cei mai tari. Bafta.” (Andreea Popa, Falticeni)

”Am calatorit de cateva ori cu Romfour, pot spune ca am fost placut surprins, in plus pachetele iti vin la adresa in timpul mentionat de firma. Dupa parerea mea sunt seriosi.” (Tibi Ungureanu, Targu-Mures)

”Buna ziua! In data de 14 noiembrie 2016 am trimis un colet la fiica mea, in Birmingham cu firma Romfour. A ajuns in data de 17 noiembrie, deci in 3 zile. Pachetul a ajuns si repede si intact. Sunt foarte multumita de serviciul oferit si cu siguranta voi mai apela la aceasta firma. “ (Teodora Ghita, Galati)

Asa am aflat si ca cele mai populare rute sunt Romania – Germania, Romania – Italia, Romania – Anglia si retur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>